Pepernoten Granola

Deel met vrienden en familie

Met deze Pepernoten Granola start je de dag helemaal in Sinterklaassfeer, zelfs als je inmiddels te oud bent om je schoen te zetten. Mini pepernootjes en stukjes chocolade, heerlijk toch? Eet de granola met je favoriete soort yoghurt of gewoon zo uit het handje. Laten we de korte tijd waarin de Sint in het land is, ook het ontbijt een klein feestje maken. Serveer met warme melk of een kopje thee voor een extra knusse start van je dag.

Pepernoten Granola

Het is alweer bijna 5 december, tijd voor pepernoten! Behalve bij je ontbijt over je yoghurt, kun je deze pepernoten granola ook heel goed in een smoothie bowl gooien, of gebruiken als onderdeel van een trifle. Bijvoorbeeld met appelcompote en hangop. Met de nootjes in dit recept kun je naar hartenlust variëren. Ik ging deze keer voor pecannoten, maar je snapt dat dit ook heel erg lekker is met amandelen. Amandelspijs en speculaas zijn natuurlijk niet voor niets een gouden combinatie. 

Niet zo dol op chocolade? Kan het me eigenlijk niet voorstellen, maar probeer de granola dan eens met stukjes gedroogde appel of rozijnen voor een iets frissere variant.

Sinterklaas Granola met pepernoten

Mini pepernootjes

Het lekkerste is het misschien wel om zelf mini pepernootjes te rollen en te bakken. Dit is natuurlijk wel een flink werkje en ik kan me voorstellen dat je daar nou net even helemaal geen zin in hebt. Een ander goede optie zijn Schuddebuikjes Speculaas. Deze hoef je niet zelf te bakken of te rollen, alleen uit het pak te schudden.

Pepernoten Granola

Met deze Pepernoten Granola start je de dag helemaal in Sinterklaassfeer, zelfs als je inmiddels te oud bent om je schoen te zetten. Mini pepernootjes en stukjes chocolade, heerlijk toch? Eet de granola met je favoriete soort yoghurt of gewoon zo uit het handje. Laten we de korte tijd waarin de Sint in het land is, ook het ontbijt een klein feestje maken. Serveer met warme melk of een kopje thee voor een extra knusse start van je dag.
Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 250 gr havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 flinke snuf zout
  • 100 gr noten
  • 100 ml olie
  • 100 ml honing
  • 100 gr mini pepernootjes Schuddebuikjes Speculaas
  • 100 gr chocolate chips

Instructies

  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 °C
  • Hak de noten grof. Meng in een grote kom 250 gr havermout, 1 theelepel kaneel, 1 flinke snuf zout en 100 gr noten door elkaar.
  • Meng in een maatbeker de 100 ml honing en 100 ml olie zo goed mogelijk door elkaar. Schenk dit over de havermout heen en spatel goed door.
  • Verdeel over de bakplaat en plaats in het midden van de oven, bak in ongeveer 20 - 25 minuten mooi goudbruin. Schep om de 8 minuten goed door.
    Bij een kleine bakplaat kan het zijn dat je langer moet bakken.
  • Laat de granola goed afkoelen voordat je de 100 gr mini pepernootjes en 100 gr chocolate chips er doorheen schept (anders smelt het). En klaar ben je!
Auteur: Mariska
Gang: ontbijt
Keuken: Nederlands
Trefwoord: granola, ontbijt, sinterklaas

Pin dit recept voor Pepernoten Granola!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pepernoten Granola

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close