Perencompote – lekker kruidig en snel

Perencompote
Perencompote is heerlijk kruidig en doet een beetje aan stoofpeertjes denken. Alleen is het veel sneller klaar! Waar je bij stoofpeertjes minimaal één tot drie uur bezig bent, heb je deze perencompote al binnen 30 minuten op tafel staan!

Waar eet je perencompote bij?

Je kunt perencompote bij heel wat verschillende gerechten en gangen eten; zelf vind ik het bij het volgende erg lekker:

  • Een kaasplankje
  • IJs; kruidig of juist vanille ijs
  • Stoofvlees en wild
  • Yoghurt

Recept Perencompote

Perencompote

1 kilo conference peren
sap van 1/2 citroen
1 stok kaneel
3 kruidnagels
1 theelepel vanille extract
snuf nootmuskaat
snuf zout

optioneel:
1 eetlepel honing

De peren zorgen er zelf al voor dat het geheel vrij zoet wordt. Je hoeft dus geen extra suiker toe te voegen.

Bereiding

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis (ik doe dit met een klein lepeltje) en snijd in blokjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Nu zul je misschien denken: ‘aan de kook, met welk vocht dan?’. Geloof mij, dit komt helemaal goed, het citroensap en het vocht dat uit de peren komt zodra deze warm worden maakt alles vochtig genoeg nog om te koken.
  3. Als het kookt zet je het vuur lager en laat je het zachtjes 20 minuten pruttelen. Klaar ben je!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *