Perencompote – lekker kruidig en snel

Perencompote is heerlijk kruidig en doet een best wel aan stoofpeertjes denken. Alleen is het veel sneller klaar! Waar je bij stoofpeertjes minimaal één tot drie uur bezig bent, heb je deze perencompote al binnen 30 minuten op tafel staan!

Waar eet je perencompote bij?

Je kunt perencompote bij heel wat verschillende gerechten en gangen eten; zelf vind ik het bij het volgende erg lekker:

  • Een kaasplankje
  • IJs; kruidig zoals kaneel of chai of juist vanille ijs
  • Stoofvlees en wild
  • Yoghurt

Zelf vind ik het ook gewoon lekker om het zo te eten, gewoon lekkere lepelen. Daarnaast heb ik een mini die ook gek is op peren, die biets ook altijd een hapje. Met deze zelf gemaakte perencompote kan dat ook gewoon, ik voeg namelijk geen extra suiker toe! Al het zoete komt van de peren zelf. Een echt feest voor iedereen dus.

Recept Perencompote

Perencompote

1 kilo conference peren (geen stoofperen)
sap van 1/2 citroen
1 stok kaneel
3 kruidnagels
1 theelepel vanille extract
snuf nootmuskaat
snuf zout

optioneel:
1 eetlepel honing

De peren zorgen er zelf al voor dat het geheel vrij zoet wordt. Je hoeft dus geen extra suiker toe te voegen.

Bereiding

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis (ik doe dit met een klein lepeltje) en snijd in blokjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Nu zul je misschien denken: ‘aan de kook, met welk vocht dan?’. Geloof mij, dit komt helemaal goed, het citroensap en het vocht dat uit de peren komt zodra deze warm worden maakt alles vochtig genoeg nog om te koken.
  3. Als het kookt zet je het vuur lager en laat je het zachtjes 20 minuten pruttelen. Klaar ben je!

Mocht jij ook gek zijn op peren, probeer dan ook eens onze stoofpeertjes met of zonder alcohol.

Perencompote

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close