Perencompote – lekker kruidig en snel

Perencompote is heerlijk kruidig en doet een best wel aan stoofpeertjes denken. Alleen is het veel sneller klaar! Waar je bij stoofpeertjes minimaal één tot drie uur bezig bent, heb je deze perencompote al binnen 30 minuten op tafel staan!

De peren zorgen er zelf al voor dat het geheel vrij zoet wordt. Je hoeft dus geen extra suiker toe te voegen. Je kunt eventueel wel wat honing toevoegen voor de smaak. Maar ik zou vooral eerst het resultaat proeven voordat je het nog zoeter gaat maken. Waarschijnlijk vind je het al zoet zat en is het helemaal niet nodig.

Mocht jij ook gek zijn op peren, probeer dan ook eens onze stoofpeertjes met of zonder alcohol.

Perencompote

Waar eet je perencompote bij?

Je kunt perencompote bij heel wat verschillende gerechten en gangen eten; zelf vind ik het bij het volgende erg lekker:

  • Een kaasplankje
  • IJs; kruidig zoals kaneel of chai of juist vanille ijs
  • Stoofvlees en wild
  • Yoghurt

Zelf vind ik het ook gewoon lekker om het zo te eten, gewoon lekkere lepelen. Daarnaast heb ik een mini die ook gek is op peren, die biets ook altijd een hapje. Met deze zelf gemaakte perencompote kan dat ook gewoon, ik voeg namelijk geen extra suiker toe! Al het zoete komt van de peren zelf. Een echt feest voor iedereen dus.

Perencompote – lekker kruidig en snel

Perencompote is heerlijk kruidig en doet een best wel aan stoofpeertjes denken. Alleen is het veel sneller klaar! Waar je bij stoofpeertjes minimaal één tot drie uur bezig bent, heb je deze perencompote al binnen 30 minuten op tafel staan!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

  • 1 kilo  conference peren (geen stoofperen)
  • 0.5 sap van citroen
  • 1 stokje kaneel
  • 3 kruidnagels
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis (ik doe dit met een klein lepeltje) en snijd in blokjes.
  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Nu zul je misschien denken: ‘aan de kook, met welk vocht dan?’. Geloof mij, dit komt helemaal goed, het citroensap en het vocht dat uit de peren komt zodra deze warm worden maakt alles vochtig genoeg nog om te koken.
  • Als het kookt zet je het vuur lager en laat je het zachtjes 20 minuten pruttelen. Klaar ben je!

Notities

De peren zorgen er zelf al voor dat het geheel vrij zoet wordt. Je hoeft dus geen extra suiker toe te voegen.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Dessert, toetje, tussendoortje
Keuken: Westers
Trefwoord: bijgerecht, compote, kerst bijgerecht, peer, toetje

Pin deze Perencompote!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Recept Perencompote

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close