Perfect Nutella roomijs zonder ijsmachine

Nutella roomijs zonder ijsmachine
Nutella roomijs is een fantastische ‘guilty pleasure’. Met slechts drie ingrediënten maak jij dit ijs in een handomdraai helemaal zelf. Een paar uur in de vriezer en je Nutella ijs is klaar! En dat ook nog eens zonder ijsmachine.

Dit recept komt met een kleine waarschuwing. Dit ijs is ongezond lekker! Het recept maakt een goede bak met ijs, maar ik kan je niet beloven dat hij lang in je vriezer zal blijven liggen. Voor je het weet is hij weer op! Houd je huisgenoten dus goed in de gaten 😉

Zelf heb ik mijn Nutella roomijs nog versierd met wat chocoladesaus en pinda’s, maar eigenlijk heeft dit heerlijke roomijs helemaal niets nodig. Het zoute van de pinda’s steekt wel lekker af bij het zoete van het Nutella ijs.

Hoewel dit een recept is waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt, kan het natuurlijk wel in de ijsmachine. Het ijs zal dan sneller klaar zijn, want in de vriezer heeft het toch zeker zo’n vijf uur nodig.

Nutella zonder ijsmachine

Ingrediënten Nutella roomijs

400 ml slagroom (om te kloppen)
1 blik gecondenseerde melk (397 g)
6 à 8 eetlepels Nutella

Optioneel: hazelnootjes

Overige benodigdheden
hand- of standmixer
kom
spatel
kleine kom
vriezer-bestendige bak

Bereiding Nutella roomijs

  1. Klop de slagroom stijf tot het pieken begint te vormen. Het zal niet zo stijf worden als wanneer je slagroom met suiker klopt, maar dat geeft in dit geval ook niet.
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe, schraap het blikje goed leeg en mix dit op lage snelheid goed door elkaar.
  3. Mix in een kleine kom de Nutella met 1 à 2 eetlepels  van je roommengel goed door elkaar.
  4. Mix dit nu door de het overige roommengsel heen. Zelf vind ik het het lekkerste om het niet helemaal met elkaar te vermengen, maar het kan wel. Kijk maar wat jou het lekkerste lijkt.
  5. Schep dit in je vriezer-bestendige bak en plaats in de vriezer, tot het ijs helemaal is bevroren. Je hoeft tussendoor het ijs niet door te scheppen!

Eet smakelijk! Hmmmmm 🙂

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *