Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven

Pastinaak en wortel uit de oven
Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven! Deze klassieke smaakcombinatie is een heerlijk bijgerecht. Vol van smaak, met een vleugje zoet door de karamellisatie.

Vaak gaat alle aandacht uit naar het bedenken van een hoofdgerecht, maar hoe zit het dan met de bijgerechten? Met een klein beetje moeite kun je ook dit een heerlijk onderdeel van je maaltijd maken. Lekker voor Kerst, maar ook gewoon voor een uitgebreide weekend maaltijd.

Natuurlijk kun je ook alleen wortels uit de  oven maken, maar de pastinaak geeft het net even wat extra’s. De smaken van pastinaak en wortel liggen heel dicht bij elkaar.

Pastinaak wortel tijm

Ingrediënten Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven

400 gr wortels
400 gr pastinaak
2 tenen knoflook
1.5 eetlepel olie
3 à 4 takjes tijm

Optioneel: honing of maple syrup

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bedek een bakplaat met een stuk bakpapier, dat scheelt weer schoonmaken straks.
  2. Schraap of schil de wortels en de pastinaak schoon.
  3. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met de olie en een flinke snuf zout. Schud even door elkaar, zodat alles bedekt is.
  4. Kneus de knoflook en snijd grof in stukken. Leg het samen met de takjes tijm tussen de groenten en plaats in de oven.
  5. Schep na 20 minuten de wortels en pastinaak om.
  6. Doe dit nogmaals na weer 20 minuten en besprenkel de pastinaak en wortels met honing of maple syrup. Na 5 minuten zijn je wortels en pastinaak klaar!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *