Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven

Deel met vrienden en familie

Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven! Deze klassieke smaakcombinatie is een heerlijk bijgerecht. Vol van smaak, met een vleugje zoet door de karamellisatie.

Vaak gaat alle aandacht uit naar het bedenken van een hoofdgerecht, maar hoe zit het dan met de bijgerechten? Met een klein beetje moeite kun je ook dit een heerlijk onderdeel van je maaltijd maken. Lekker voor Kerst, maar ook gewoon voor een uitgebreide weekend maaltijd.

Natuurlijk kun je ook alleen wortels uit de  oven maken, maar de pastinaak geeft het net even wat extra’s. De smaken van pastinaak en wortel liggen heel dicht bij elkaar.

 

Ingrediënten Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven

400 gr wortels
400 gr pastinaak
2 tenen knoflook
1.5 eetlepel olie
3 à 4 takjes tijm

Optioneel: honing of maple syrup

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bedek een bakplaat met een stuk bakpapier, dat scheelt weer schoonmaken straks.
  2. Schraap of schil de wortels en de pastinaak schoon.
  3. Verdeel de groenten over de bakplaat en besprenkel met de olie en een flinke snuf zout. Schud even door elkaar, zodat alles bedekt is.
  4. Kneus de knoflook en snijd grof in stukken. Leg het samen met de takjes tijm tussen de groenten en plaats in de oven.
  5. Schep na 20 minuten de wortels en pastinaak om.
  6. Doe dit nogmaals na weer 20 minuten en besprenkel de pastinaak en wortels met honing of maple syrup. Na 5 minuten zijn je wortels en pastinaak klaar!

Pin deze Perfecte Pastinaak en Wortels uit de oven!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pastinaak wortel tijm

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lisette v E says:

    En dan wat blokjes feta en uitgebakken spek erbij.. ooh zo lekker

  2. Jozephina says:

    Bedankt voor je recept. Ik heb het recept gemaakt, maar het verbrandde nogal snel. Heb je tips om dit te voorkomen en voor hoeveel personen is het gerecht?Overigens de smaak was heerlijk!

    1. Hi, dit kan aan meerdere dingen liggen. Zo kan je oven te heet wordt. Gebruik je hete lucht? Zet dat dan uit of verlaag de temperatuur als dat niet kan. Gebeurt het verbranden na het toevoegen van honing? Dan kan het zijn dat je te veel gebruikt of honing van lage kwaliteit waar veel suiker aan toegevoegd is.
      Het is echt een bijgerecht, ik zou zeggen 4 tot 6 personen afhankelijk van wat je erbij serveert.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close