Petit Beurretaart is in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar het is een echte Vlaamse klassieker. Zonder bakken stapel je zo een heerlijke koekjestaart op elkaar. Echt een kwestie van weinig moeite, heerlijk resultaat.
Het geheim van de Petit Beurre koekjes
Petit Beurre koekjes lijken eenvoudige, rechthoekige koekjes. Je kunt ze goed in je koffie of thee dippen. Ik kreeg ze altijd van mijn oma, die noemde het theebiscuits. De vorm is ook weinig bijzonder. Tot je het geheim weet! Die vier hoeken staan voor de vier seizoenen van het jaar. De volledige rand bestaat uit 52 bollen, wat natuurlijk het aantal weken in een jaar is. Dat is natuurlijk geen toeval, ga zelf maar eens kijken!
‘No Bake’ koekjestaart uit België
Een Petit Beurretaart is een Belgisch recept, waarbij je in koffie gedoopte koekjes stapelt met laagjes botercrème. Super simpel en budgetvriendelijk. Kun je geen echte Petit Beurre koekjes vinden? Koop dan gewoon theebiscuitjes of deze glutenvrije van Schär. Wij gaan deze keer voor een vanille botercrème, maar je kunt ook heel goed wat cacao of bijvoorbeeld speculaaskruiden toevoegen voor een kleine twist!
Kidsproof of juist lekker volwassen?
Dit taartje is super makkelijk kidsproof te maken. Heb je erg kleine kindjes en geef je hen liever nog geen koffie? Vervang de koffie dan door chocolademelk. Wil je juist een volwassen versie, een dopje bruine rum of Amaretto in zowel de koffie, als in de botercrème doet het heel erg goed. Mogen in de koffie ook twee dopjes zijn natuurlijk 😉
Pin deze Petit Beurretaart (Belgische koekjestaart)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Bijvoorbeeld op een feest-, kidsproof- of low budget receptenbord. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoeveel vanille extract gebruik je ??
Staat niet in het recept !!
Met vriendelijke groet,
Karin.
1 theelepel