Petit Beurretaart (Belgische koekjestaart)

Deel met vrienden en familie

Petit Beurretaart is in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar het is een echte Vlaamse klassieker. Zonder bakken stapel je zo een heerlijke koekjestaart op elkaar. Echt een kwestie van weinig moeite, heerlijk resultaat.

Het geheim van de Petit Beurre koekjes

Petit Beurre koekjes lijken eenvoudige, rechthoekige koekjes. Je kunt ze goed in je koffie of thee dippen. Ik kreeg ze altijd van mijn oma, die noemde het theebiscuits. De vorm is ook weinig bijzonder. Tot je het geheim weet! Die vier hoeken staan voor de vier seizoenen van het jaar. De volledige rand bestaat uit 52 bollen, wat natuurlijk het aantal weken in een jaar is. Dat is natuurlijk geen toeval, ga zelf maar eens kijken!

‘No Bake’ koekjestaart uit België

Een Petit Beurretaart is een Belgisch recept, waarbij je in koffie gedoopte koekjes stapelt met laagjes botercrème. Super simpel en budgetvriendelijk. Kun je geen echte Petit Beurre koekjes vinden? Koop dan gewoon theebiscuitjes of deze glutenvrije van Schär. Wij gaan deze keer voor een vanille botercrème, maar je kunt ook heel goed wat cacao of bijvoorbeeld speculaaskruiden toevoegen voor een kleine twist!

Belgische koekjestaart no bak etaartVlaamse koekjestaart no bake

Kidsproof of juist lekker volwassen?

Dit taartje is super makkelijk kidsproof te maken. Heb je erg kleine kindjes en geef je hen liever nog geen koffie? Vervang de koffie dan door chocolademelk. Wil je juist een volwassen versie, een dopje bruine rum of Amaretto in zowel de koffie, als in de botercrème doet het heel erg goed. Mogen in de koffie ook twee dopjes zijn natuurlijk 😉

Petit-Beurretaart

Petit-Beurretaart is in Nederland misschien nog niet zo bekend, maar het is een echte Vlaamse klassieker. Zonder bakken stapel je zo een heerlijke koekjestaart op elkaar. Echt een kwestie van weinig moeite, heerlijk resultaat.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 20 stuks Petit Beurre koekjes
  • 1 kopje koffie *
  • 200 gr boter
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 kopje hagelslag **

Instructies

  • Laat de koffie goed afkoelen, voordat je aan de slag gaat.
  • Klop de boter met de poedersuiker en vanille-extract romig en luchtig. Eigenlijk maak je een soort botercrème.
  • Dip een koekje in de koude koffie, dit mag best 3-4 seconden zijn, want het zijn stevige koekjes.
  • Leg de koekjes neer in de vorm die je wilt hebben. Ik ging voor individuele stapeltjes, maar je kunt er ook heel leuk een grotere taart van maken.
  • Besmeer met je geklopte boter. Herhaal tot de koekjes op zijn.
  • Smeer de zijkanten en bovenkant af. Zelf vind ik het altijd wel leuk als je nog een beetje de randjes van de koek er doorheen ziet, maar je kunt de taart(jes) ook helemaal strak smeren.
  • Bestrooi met hagelslag en zet in de koelkast. Deze taart blijft makkelijk een paar dagen goed.

Notities

* Extra lekker met karamelkoffie! 
** Je kunt in plaats van hagelslag ook cacaopoeder gebruiken.
Auteur: Mariska
Gang: nagerecht, taartje, toetje
Keuken: Belgisch, Vlaams, Westers
Trefwoord: boter, koekjes, low budget, no bake, taart, zoet

Pin deze Petit Beurretaart (Belgische koekjestaart)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Bijvoorbeeld op een feest-, kidsproof- of low budget receptenbord. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Petit Beurretaart

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close