Pico de Gallo

Deel met vrienden en familie

Pico de Gallo is een ontzettend lekkere Mexicaanse salsa. Heerlijk zoet en zuur tegelijk en zonder moeilijk te verkrijgen ingrediënten. Perfect om je Mexicaanse maaltijd helemaal af te maken.

Pico de Gallo

Pico de Gallo is super makkelijk te maken, je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

  • Tomaten: rijpe tomaten vormen de basis voor de salsa.
  • Uien: wij gaan voor rode uien worden vanwege hun scherpe smaak.
  • Koriander: fijngehakte verse koriander voegt een karakteristieke smaak toe.
  • Limoensap: voor een frisse en zure touch. Je kunt ook azijn gebruiken.
  • Zout: om de smaken te versterken.
  • Jalapeño: optioneel een pittige kick.

Pico de Gallo bestaat uit verse groenten en kruiden, is laag in calorieën en rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is dus een gezonde optie!

Mexicaanse salsa pico de galle

Mexicaanse salsa

Pico de gallo, ook wel salsa fresco (‘verse saus’) genoemd, is een soort saus die veel wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. Het is super veelzijdig. Ik vind het heerlijk om te eten bij nacho’s, taquitos, burito’s, quesadillas, etc.. Daarnaast kun je het ook als een dip serveren bij tortilla-chips, of als topping voor gegrild vlees en vis.

De salsa kan gemakkelijk worden aangepast naar persoonlijke smaak door te spelen met ingrediënten, zoals het toevoegen van avocado, maïs of komkommer! Leef je dus helemaal uit :).

Pico de Gallo

Pico de Gallo is een ontzettend lekkere Mexicaanse salsa. Heerlijk zoet en zuur tegelijk en zonder moeilijk te verkrijgen ingrediënten. Perfect om je Mexicaanse maaltijd helemaal af te maken.
Porties 1 portie
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 1 flinke snuf zeezout
  • 1 jalapeño optioneel

Instructies

  • Snijd alle ingrediënten in kleine blokjes. Roer de fijngesneden tomaten, ui, koriander en jalapeño door elkaar.
    500 gr tomaten, 1 kleine rode ui, 1 bosje koriander, 1 jalapeño
  • Breng op smaak met een goede snuf zout en sap van de limoen.
    1 limoen, 1 flinke snuf zeezout
  • Laat minimaal 10 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken!

Notities

Liever geen koriander? Gebruik dan een half bosje peterselie!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: salade, salsa

Pin dit recept voor Pico de Gallo!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close