Pindakaas Granola met Chocolade

Deel met vrienden en familie

Maak van je ontbijt een feestje met deze Pindakaas Granola! Perfect om te combineren met yoghurt, een smoothie bowl, of gewoon als gezonde snack. Door zowel pinda’s als pindakaas te gebruiken, barst deze granola van de rijke pindasmaak – alsof je een broodje pindakaas eet, maar dan zonder het brood. Deze vegan granola is niet alleen ontzettend lekker, maar ook vrij van geraffineerde suikers. Het recept gebruikt slechts 1,5 eetlepel ahornsiroop en bevat geen olie. En het beste? Je kunt er een vleugje luxe aan toevoegen door extra pure chocolade toe te voegen!

Tips voor de beste granola

  • Chocolade apart houden: Bewaar de chocolade apart en voeg het pas toe bij het serveren. Zo blijft de granola extra knapperig.
  • Variaties: Voeg een handje rozijnen of gedroogde kokosvlokken toe voor extra smaak en textuur.
  • Bewaren: Bewaar de granola in een luchtdichte pot, zodat deze 2 tot 3 weken vers en knapperig blijft.

Waarom Pindakaas Granola?

Deze gezonde vegan ontbijtgranen bieden een heerlijke combinatie van smaak, eenvoud en voedingswaarde. Pinda’s zijn rijk aan eiwitten en gezonde vetten, terwijl de havermout je een langdurig verzadigd gevoel geeft. De chocolade maakt het helemaal af, perfect voor een indulgent moment zonder schuldgevoel.

Serveerideeën

  • Met plantaardige yoghurt: Combineer de granola met kokosyoghurt en vers fruit voor een compleet ontbijt.
  • Op een smoothie bowl: Strooi een royale hoeveelheid granola over je favoriete smoothie bowl voor een knapperige topping.
  • Als snack: Eet het direct uit de pot voor een energierijke tussendoortje.

Maak je eigen Pindakaas Granola!

Deze Pindakaas Granola is eenvoudig te maken, heerlijk veelzijdig, en ideaal voor iedereen die van een gezond vegan ontbijt houdt. Deel jouw creatie op social media en tag ons – we zijn benieuwd naar jouw variaties! 

Bewaar je de granola in een goed afgesloten pot, dan blijft het zo’n 2 tot 3 weken goed. Daarna kan het vaak ook nog wel, maar dan verliest het vaak zijn knapperigheid.

Pindakaas Granola met Chocolade

Maak van je ontbijt een feestje met deze Pindakaas Granola! Perfect om te combineren met yoghurt, een smoothie bowl, of gewoon als gezonde snack. Door zowel pinda’s als pindakaas te gebruiken, barst deze granola van de rijke pindasmaak – alsof je een broodje pindakaas eet, maar dan zonder het brood. Deze vegan granola is niet alleen ontzettend lekker, maar ook vrij van geraffineerde suikers. Het recept gebruikt slechts 1,5 eetlepel ahornsiroop en bevat geen olie. En het beste? Je kunt er een vleugje luxe aan toevoegen door extra pure chocolade toe te voegen!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr havermout
  • 125 gr pinda’s
  • 2 flinke eetlepels pindakaas 100% pinda, zonder suiker, zoals bijvoorbeeld deze
  • 1,5 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 100 gr pure chocolade optioneel maar wel heel erg lekker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bedek de bakplaat met bakpapier of een herbruikbare siliconen versie. Meng in een klein kommetje de pindakaas, ahornsiroop (of honing) en vanille extract door elkaar.
    1,5 eetlepel ahornsiroop of honing, 0,5 theelepel vanille extract, 2 flinke eetlepels pindakaas
  • Doe de havermout en pinda's in een grote kom en schep daar je pindakaasmengsel bij. Roer alles goed door, zodat alles plakkerig is. Je kunt het ook een beetje kneden met je handen.
    150 gr havermout, 125 gr pinda’s
  • Spreid dit uit op de bakplaat, het mag wat samen plakken.
  • Bak 15 minuten in het midden van de oven. Draai de plaat een slag, schep alles goed om en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat alles goed afkoelen, voordat je het in een luchtdichte pot bewaart. Beetje chocolade erbij? Snijd dan een extra pure reep in kleine stukjes en roer deze door je (volledig!) afgekoelde granola. Zelf houd ik de chocolade liever apart. Zo kan ik per keer bekijken of ik zin heb in chocolade bij mijn pindakaas granola.
    100 gr pure chocolade

Notities

Ik ga voor gezouten pinda’s, doe jij dat niet, voeg dan bij stap twee een goede snuf zout toe tijdens het mengen.
Auteur: Mariska
Gang: ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: granola, pinda's, pindakaas

Pin dit recept voor later!

Wil je deze Pindakaas Granola met Chocolade bewaren ? Sla dit recept op Pinterest en deel het met je vrienden en familie. Zo inspireer je anderen ook om een gezonder Sinterklaasrecept te proberen.

Vegan granola pindakaas en pinda

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close