Pindakaas granola met stukjes chocolade

Deel met vrienden en familie

Pindakaas granola maakt van je ontbijt een feest en geeft de dag een goede start. De granola past goed bij je yoghurt, maar is ook een fantastische keuze voor je smoothie bowl. Deze granola is super crunchy en door zowel pinda’s als pindakaas te gebruiken, kun je de echte pinda smaak niet missen. Een broodje pindakaas, zonder broodje dus.

Vegan granola pindakaas en pinda

Mocht je het belangrijk vinden, deze granola is vegan en vrij van geraffineerde suikers. Je gebruikt voor een grote batch slechts 1,5 eetlepel ahornsiroop en het recept gebruikt geen olie.

Pindakaas granola met pinda

Ingrediënten Pindakaas granola

150 gr havermout
125 gr pinda’s
2 flinke eetlepels pindakaas (100% pinda, zonder suiker, zoals bijvoorbeeld deze)
1,5 eetlepel ahornsiroop of honing
0,5 theelepel vanille extract

optioneel (maar wel heel erg lekker) 100 gr extra pure chocolade

Ik ga voor gezouten pinda’s, doe jij dat niet, voeg dan bij stap twee een goede snuf zout toe tijdens het mengen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bedek de bakplaat met bakpapier of een herbruikbare siliconen versie. Meng in een klein kommetje de pindakaas, ahornsiroop (of honing) en vanille extract door elkaar.
  2. Doe de havermout en pinda’s in een grote kom en schep daar je pindakaasmengsel bij. Roer alles goed door, zodat alles plakkerig is. Je kunt het ook een beetje kneden met je handen.
  3. Spreid dit uit op de bakplaat, het mag wat samen plakken.
  4. Bak 15 minuten in het midden van de oven. Draai de plaat een slag, schep alles goed om en bak nog eens 10 minuten.
  5. Laat alles goed afkoelen, voordat je het in een luchtdichte pot bewaart. Beetje chocolade erbij? Snijd dan een extra pure reep in kleine stukjes en roer deze door je (volledig!) afgekoelde granola. Zelf houd ik de chocolade liever apart. Zo kan ik per keer bekijken of ik zin heb in chocolade bij mijn pindakaas granola.

Bewaar je de granola in een goed afgesloten pot, dan blijft het zo’n 2 tot 3 weken goed. Daarna kan het vaak ook nog wel, maar dan verliest het vaak zijn knapperigheid.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close