Wij zijn dol op pannenkoeken én op pindakaas. Maar wat als we deze twee heerlijke dingen combineren? Dat resulteert in deze overheerlijke Pindakaas Pannenkoeken! Dus als je op zoek bent naar een manier om je pindakaasverslaving naar een hoger niveau te tillen, dan zijn pindakaas pannenkoeken de perfecte keuze. Of je nou 100% pindakaas gebruikt, of een zoete variatie: je weet zeker dat je deze pannenkoeken vaker gaat maken!
Pindakaas Pannenkoeken
Dit recept is een fantastische manier om te genieten van pindakaas op een andere manier dan de traditionele boterham met pindakaas. Ze zijn makkelijk te maken en een geweldige manier om de dag te beginnen, maar ze doen het ook leuk met de brunch. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijk ontbijt op tafel, dat geschikt is voor zowel jong als oud.
We gaan voor luchtige, dikke pannenkoeken die het meest doen denken aan Amerikaanse pancakes.
Gek op pannenkoeken? Probeer dan ook eens:
- Kardemom pancakes met spek en stroop
- Red Velvet pancakes zonder kleurstof
- Hollandse Pannenkoeken; het perfecte basisrecept
Zoete twist
Sinds wij een mini-flyingfoodie hebben, vliegen de potten pindakaas er hier doorheen. Al jaren maken we gebruik van de 100% pindakaas van De Pindakaaswinkel. Onlangs werden wij verrast met twee potten van deze pindakaas met speciale zoete smaken: Karamel-Zeezout en Witte Chocolade.
Omdat deze zoete pindakaas voor ons niet geschikt is voor elke dag, besloten ik om er iets speciaals mee te maken. En zo kwam ik op het idee van pindakaas pannenkoeken. De rijke, nootachtige smaak van de pindakaas, in combinatie met de luchtige textuur van de pannenkoeken is simpelweg hemels.
Je kunt voor dit recept alle soorten pindakaas gebruiken. Wanneer je voor een zoete versie gaat, kan het lekker zijn om nog wat Maldon zout bovenop te sprenkelen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.