Pistache panna cotta is een combinatie van heerlijke, zijdezachte en romige vanille panna cotta met een laagje pistache saus. Met deze eenvoudig te maken Italiaanse klassieker ga je zeker punten scoren. Maak gerust een dubbele hoeveelheid, want iedereen gaat je vragen om een extra portie.
De romigste panna cotta
Panna cotta betekent gekookte room en je hoeft dan ook weinig meer te doen voor het recept. Deze keer ging ik voor de meest romige versie en gebruik dus maar 2 blaadjes gelatine op 575 ml vocht (room en melk). Dat is iets minder dan ik gebruik in mijn basis recept. Het moet daardoor wel goed opstijven (minimaal 6 uur) en als je niet gewend bent om te werken met panna cotta vormpjes, dan is het beter om het te serveren in een glaasje of potje. Voel je je daar niet helemaal zeker bij, gebruik dan gerust 3 blaadjes gelatine.
In theorie kun je elk soort melk gebruiken voor het maken van panna cotta, maar ik raad je aan lekkere volle melk te gebruiken. Zo blijft je panna cotta het romigst.
Pistache
Wat dit recept natuurlijk helemaal afmaakt is het laagje pistache boven op. Je kunt ook pistache crème door je panna cotta zelf heen mengen. Zelf vind ik het contrast tussen de panna cotta en de pistachesaus juist wel lekker.
Zelf koop ik mijn pistache crème bij Dille en Kamille, maar je kunt het ook zelf maken, of kopen onder de naam pistache pasta of pistache spread. Het kan dan zijn dat de dikte en structuur van de spread net even wat anders is dan die van mij. Voeg dus gerust iets meer of minder room toe tijdens het maken van de pistachecrème.
Pin deze Pistache panna cotta!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat voor room gebruik je voor het recept? Ik zag in de supermarkt alleen slagroom of kookroom.
Ongeklopte slagroom. Absoluut geen kookroom, dat werkt helaas niet in dit toetje