Pittige avocado maissoep

Deel met vrienden en familie

Pittige avocado maissoep is heerlijk romig en heeft een verrassende smaak. Deze vrolijke soep staat binnen een handomdraai (30 minuten) op tafel!

Avocado Maissoep

Na het maken van de soep sta je voor de keuze: door de zeef halen of toch niet? Door de soep te zeven krijg je een gladdere soep, maar gooi je ook weer een hoop (onnodig?) weg. Wat erg goed helpt, is goed en lang blenden. Het maakt ook verschil wat voor blender je gebruikt. Zelf ging ik eerst aan de slag met mijn staafmixer, maar later bleek dat ik met mijn blender (NutriBullet) de soep veel fijner gepureerd kreeg.

Soep met avocado

Soep met avocado… Dat klinkt in eerste instantie misschien gek, maar in veel Zuid Amerikaanse landen word avocado wel vaker warm geserveerd. Wist je dat je van avocado ook een lekkere cake kan maken? Zoete Luchtige Avocado Cake of er bijvoorbeeld een eitje in kan bakken (Avocado met ei uit de oven). De soep is van nature helemaal vegan. 

Pittige avocado maissoep

Pittige avocado maissoep is heerlijk romig en heeft een verrassende smaak. Deze vrolijke soep staat binnen een handomdraai (30 minuten) op tafel!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • Staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 600 gr mais
  • 1 flinke avocado of 2 mini
  • 1 verse jalapeño
  • 800 - 1000 ml bouillon
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snipper de ui, dit hoeft niet super fijn, uiteindelijk gaan we de soep toch pureren.
    1 middelgrote ui
  • Fruit de ui in een soeppan met olijfolie, totdat deze glazig en zacht wordt. Dit duur zo'n 5 tot 7 minuten, zet het vuur niet te hoog, want het is niet de bedoeling dat de ui bruin wordt.
    olijfolie
  • Voeg de mais en bouillon toe. Begin met 800 ml bouillon, de overige 200 ml kun je na het pureren toevoegen om de gewenste dikte te bepalen. Breng dit aan de kook en laat het maximaal 10 minuten borrelen.
    600 gr mais, 800 - 1000 ml bouillon
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes en de jalapeño in ringen. Roer deze door je maissoep heen.
    1 flinke avocado, 1 verse jalapeño
  • Pureer het geheel, voeg eventueel extra bouillon toe om de soep dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper.
    zout, peper
Auteur: Mariska
calorieën: 346kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Zuid Amerikaans
Trefwoord: avocado, Instant pot vegan, mais, vegan, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 346kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Sodium: 1028mg | Potassium: 973mg | Fiber: 10g | Sugar: 11g | Vitamin A: 675IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 39mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Avocado Maissoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto van het recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close