Pittige avocado maissoep

avocado maissoep met jalapeno
Pittige avocado maissoep is heerlijk romig en heeft een verrassende smaak. Deze vrolijke soep staat binnen een handomdraai (30 minuten) op tafel!

Door de zeef of toch niet?

Na het maken van de soep sta je voor de keuze: door de zeef halen of toch niet? Door de soep te zeven krijg je een gladdere soep, maar gooi je ook weer een hoop (onnodig?) weg. Wat erg goed helpt, is goed en lang blenden. Het maakt ook verschil wat voor blender je gebruikt. Zelf ging ik eerst aan de slag met mijn staafmixer, maar later bleek dat ik met mijn blender (NutriBullet) de soep veel fijner gepureerd kreeg.

Ingrediënten avocado maissoep

hoofdmaaltijd voor 2-3 personen

1 middelgrote ui
600 gr mais
1 flinke avocado (of 2 mini)
1 verse jalapeño
800 – 1000 ml bouillon, bijvoorbeeld op basis van een groentebouillonblokje
olijfolie, zout & peper

Overige benodigdheden: Staafmixer of blender

Bereiding avocado maissoep

  1. Snipper de ui, dit hoeft niet super fijn, uiteindelijk gaan we de soep toch pureren.
  2. Fruit de ui in een soeppan met olijfolie, totdat deze glazig en zacht wordt. Dit duur zo’n 5 tot 7 minuten, zet het vuur niet te hoog, want het is niet de bedoeling dat de ui bruin wordt.
  3. Voeg de mais en bouillon toe. Begin met 800 ml bouillon, de overige 200 ml kun je na het pureren toevoegen om de gewenste dikte te bepalen. Breng dit aan de kook en laat het maximaal 10 minuten borrelen.
  4. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en de jalapeño in ringen. Roer deze door je maissoep heen.
  5. Pureer het geheel, voeg eventueel extra bouillon toe om de soep dunner te maken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *