Pittige avocado maissoep is heerlijk romig en heeft een verrassende smaak. Deze vrolijke soep staat binnen een handomdraai (30 minuten) op tafel!
Avocado Maissoep
Na het maken van de soep sta je voor de keuze: door de zeef halen of toch niet? Door de soep te zeven krijg je een gladdere soep, maar gooi je ook weer een hoop (onnodig?) weg. Wat erg goed helpt, is goed en lang blenden. Het maakt ook verschil wat voor blender je gebruikt. Zelf ging ik eerst aan de slag met mijn staafmixer, maar later bleek dat ik met mijn blender (NutriBullet) de soep veel fijner gepureerd kreeg.
Soep met avocado
Soep met avocado… Dat klinkt in eerste instantie misschien gek, maar in veel Zuid Amerikaanse landen word avocado wel vaker warm geserveerd. Wist je dat je van avocado ook een lekkere cake kan maken? Zoete Luchtige Avocado Cake of er bijvoorbeeld een eitje in kan bakken (Avocado met ei uit de oven). De soep is van nature helemaal vegan.
Pin dit recept voor Avocado Maissoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto van het recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.