Pittige eiersalade met Sriracha | Lekker lunchen

Sriracha eiersalade op crackers
LEKKER LUNCHEN | De combinatie van ei, Sriracha en bieslook doet het altijd goed, zo ook in deze heerlijke pittige eiersalade. Perfect voor een lunch met een beetje pit.

Deze combinatie komt niet uit de lucht vallen. Ik maak van dezelfde ingrediënten ook vaak roerei. Heerlijk! Alleen is roerei niet zo geschikt om van tevoren te maken en dus komt die alleen op tafel als ik thuis ben én de tijd heb. Een eiersalade is de perfecte oplossing.

Ingrediënten Pittige eiersalade met Sriracha

Lunch voor twee personen
4 middelgrote eieren
mayonaise
Sriracha
snufje zout
bieslook

Bereiding Pittige eiersalade met Sriracha

 1. Kook de eieren tot ze hard zijn, ongeveer 10 minuten. Laat ze goed schrikken en geheel afkoelen, voordat je ze gaat pellen. Snijd de eieren doormidden en schep de gele dooiers er uit.
 2. Prak de eidooiers met een vork en voeg Sriracha en mayonaise toe naar smaak. Ik zou zelf beginnen met een goede theelepel Sriracha en anderhalve eetlepel mayonaise. Voeg een snufje zout toe, roer goed door en proef. Voeg naar smaak meer Sriracha toe, of toch mayo als je vindt dat je eiersalade te pittig is geworden.
 3. Snijd de eieren in kleine blokjes en roer deze door de saus heen.
 4. Besmeer je broodjes of crackers met de eiersalade en snipper er verse bieslook overheen. Houd je van lekker pittig? Druppel er dan nog wat extra Sriracha overheen.

Eet smakelijk! Hoe maak jij je eiersalade het liefste?

Pittige eiersalade met sriracha

3 Comments

 • Kitty schreef:

  Wat is sriracha? Waar haal je dat?

  • Mariska schreef:

   Hi Kitty! Sriracha is een hotsauce die oorspronkelijk uit Amerika komt. Hoewel het vernoemd is naar een plaatsje in Thailand heeft het daar niets mee te maken. Het is tegenwoordig gewoon bij de AH XL te koop en anders vind je het vast in zeker in de Toko. Je hebt twee merken “Flying Goose” en “Su­ree”. De flesjes zijn doorzicht met een knal rode saus en een groen dopje.

 • Vetexbart schreef:

  Oh, geweldig! Ik heb nog een massa gekookte eieren over van het Paasfeest! 🙂 Dat wordt eiersalade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *