Deze pittige karbonades zijn mijn favoriete manier om karbonade te maken. Pittig en een tikje zoet. Het is een heerlijke en makkelijke manier om wat pit én zoetheid aan je avondeten te geven. Het gerecht is gemakkelijk aan te passen naar smaak, dus voeg gerust extra sambal toe als je van extra pittig houdt of gebruik minder bruine suiker, als je het liever minder zoet hebt. Uiteraard kan andersom natuurlijk ook.
Pittige karbonades
Pittige karbonades krijgen hun pit van sambal en gember. Dit (in combinatie met knoflook) doet dit gerecht aan de Indonesische keuken denken. In plaats van karbonades kun voor dit gerecht ook heel goed kippendijen gebruiken.
Voor de variatie kun je ook gochujang in plaats van sambal gebruiken en het gerecht afmaken met een scheutje sesamolie en fijngesneden lente-ui, voor een Koreaanse twist!
Kan dit ook in de Instant Pot?
Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.
Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!
Pin dit recept voor Pittige karbonades!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Mooi recept voor karbonades. Ik ga het vandaag voor de derde keer maken en het definitly beats de good old karbonade met mosterd. Ik prik niet in vlees omdat de gaatjes van de vork sappen uit het vlees laten lopen. Ik gebruik de vinger-duim-muis truuk.