Nacho’s met kip zijn heerlijk als snack bij de borrel, maar hier staan ze stiekem ook als avondmaaltijd wel eens op tafel. De kip is heerlijk smeuïg en licht pittig. Verse guacamole en zure room erbij en je maaltijd is compleet!
Nacho’s met kip
Heerlijk, al zeg ik het zelf! De kunst is om de kip met saus goed smeuïg te maken, je wilt immers geen droge bedoening. Aan de andere kant mag het ook niet te nat worden, want dan krijg je sompige nacho’s. Met dit recept komt het helemaal goed: de hoeveel frito lijkt weinig, maar met de sappen van de kip erbij is dat precies genoeg. Zelf gebruik het liefst (biologische) kippendijen. Deze behouden hun structuur en sappigheid niet alleen tijdens het bakken maar ook in de oven; ze worden absoluut niet droog.
Spicy Sambal
Niet elke sambal is hetzelfde. Zelf ben ik helemaal gek op de Oriental Sambal van Amazing Oriental. Deze heeft ontzettend veel smaak, maar is ook goed pittig. Een theelepel van dat spul is zat voor twee kippendijen, terwijl er van sambal oelek wat mij betreft wel een hele eetlepel in mag. Mocht je sambal oelek gebruiken, laat dan het zout weg, die sambal is meestal al flink zout.
Pin deze Pittige Nacho’s met kip!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.