Pittige pasta met aubergine

Deel met vrienden en familie

Deze pittige pasta met aubergine is een heerlijke (vegan) maaltijd, waarmee je zelfs een vleeseter kan verleiden. Sommige maaltijden moet je echt aanpassen om ze vegan te maken, maar je hebt dan toch vaak het idee iets te missen. Zeker als je gek bent op het originele gerecht. Dit recept is dat absoluut niet, het imiteert niets, het is gewoon zijn perfecte zelf.

Zelf ben ik niet vegan, maar ik eet wel regelmatig vegan maaltijden. Ik vind het niet nodig, en niet meer van deze tijd, om elke dag vlees te eten. Wanneer ik wel vlees of vis eet, probeer ik altijd om te gaan voor vlees of vis van goede kwaliteit. Wil jij ook minder vlees eten? Probeer dan ook eens onze andere vegetarische en vegan recepten.

pittige aubergine pasta Vegan aubergine pasta

Ingrediënten Pittige pasta met aubergine

voor 4 personen

2-3 teentjes knoflook
1 (rawit) chili
1 aubergine
bakje kerstomaatjes
bosje verse basilicum
200 gr spaghetti
zout, peper en lekkere olijfolie

Optioneel: edelgistvlokken, mocht je ‘kaas’ op je pasta willen. Edelgistvlokken geven het gerecht ook een lekker hartige smaak.

Bereiding

  1. Snijd de teentjes knoflook en de chili fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een brede (hapjes) pan. Niet te zuinig met de olie! Voeg de knoflook en chili toe en laat dit lekker zijn ding doen op LAAG vuur, terwijl we de rest van de groenten snijden. Snijd aubergine in blokjes. Snijd alle tomaatjes door de helft.
  2. Zet een pan met ruim water op, breng aan de kook. Voeg zodra het kookt flink zout toe, roer door en doe de pasta erbij. Kook zo lang als op de verpakking is aangegeven voor ‘al dente’.
  3. Voeg de aubergines bij de knoflook en de chili in de pan en bak zo’n 5 minuten, tot de aubergine kleur begint te krijgen op midden hoog vuur.
  4. Nu mogen de tomaatjes erbij. Het lekkerste wordt het als je deze met de snijkant naar beneden in de pan legt. Duw af en toe met de achterkant van een houten lepel de tomaatjes voorzichtig plat. Bak dit totdat de pasta klaar is.
  5. Proef de pasta. Net aan gaar? Schep het dan direct met een tang uit de pan met water in de pan met aubergine. Je hoeft niet bang te zijn voor het aanhangende water. Dit is minimaal en komt je ‘saus’ alleen maar ten goede. Roer, zodat alles met elkaar mengt.
  6. Scheur de basilicumblaadjes grof en meng deze door de pasta heen. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.

Serveer direct, want pasta is het lekkerste warm!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close