Snelle pittige pastasaus zonder tomaat!

Deel met vrienden en familie

Pittig zoete pastasaus zonder tomaat
Pastasaus zonder tomaat is waarschijnlijk heel wat anders dan je gewend bent. Deze pastasaus is ook nog eens heerlijk zoet-pittig en als klap op de vuurpijl binnen 10 minuten klaar!

Dit recept is weer eens ontstaan uit een ongelukje. Ik dacht namelijk nog een pot met gegrilde paprika in de voorraadkast te hebben staan, waar ik een lekkere snelle saus van wilde maken. Toen ik begon met koken, bleek dat het pittige zoete pepertjes waren en dus helemaal geen paprika. Geen flauw idee hoe dat in mijn kast terecht is gekomen. Alle andere ingrediënten had ik al in huis gehaald en ik had echt geen zin om nu nog naar de supermarkt te gaan. Ik besloot er gewoon maar wat van te maken. Het resultaat werd zo goed ontvangen, dat ik het recept nu met jullie deel.

Ik vind deze saus heel erg lekker bij garnalen en courgette, maar hij combineert ook heel lekker met geruld gehakt of gewoon alleen bij wat gegrilde groentes.

Pittig zoete pastasaus zonder tomaat

Benodigdheden Pittige pastasaus zonder tomaat

1 pot pittig zoete pepers
1 bouillonblokje
3/4 glas water
1 teentje knoflook (geperst of zeer fijn gesneden)
olie

Benodigdheden Pittige pastasaus zonder tomaat

  1. Haal de pittige zoete peper uit hun pot en laat ze goed uitlekken. Verwarm wat olie in een pannetje en fruit hier de knoflook in tot de geuren goed vrijkomen. Doe de pittig zoete peper bij de knoflook en fruit deze een minuut mee.
  2. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer dit goed door. Voeg water toe en breng dit aan de kook, laat ongeveer 2 a 3 minuten borrelen.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de pepers goed tot een gladde saus. Is je saus te dun? Laat hem dan nog even inkoken. Is hij juist te dik? Voeg dan wat water toe.
  4. Proef je saus nu. Is deze te pittig? Dan kun je wat suiker of honing toevoegen.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close