Pittige pretzels sticks

Spicy Pretzel

Zoute sticks! Ai zo lekker, echt een herinnering aan mijn jeugd waar je op elke verjaardag wel een glas vond met deze stokjes erin. Daarna heb ik ze jaren amper gezien. Eén keer proberen en ik was weer verslaafd. Lekker eerst het zout eraf knabbelen en dan pas de rest opeten. Rustig per stuk of meerderen tegelijkertijd. Ze lijken een comeback te maken, want ik kom ze sinds kort zo nu en dan weer tegen.

Benodigdheden
1 zak pretzels / zoute sticks
1 eetlepel olie
1 theelepel graham masala kruiden
0.5 theelepel gemalen komijn
0.5 theelepel chili poeder
1 hersluitbare zak / ziplock zak

Bereiding

  1. Meng de kruiden met je olie in een klein bakje tot een papje.
  2. plaats de zoute sticks in je hersluitbare zak en giet je olie-kruidenmengsel er overheen.
  3. Sluit de zak, maar zorg ervoor dat er genoeg lucht in blijft zitten. Je hebt nu als het ware een kussentje. Schud de zak rustig heen en weer, totdat alle kruiden over je zoute sticks zijn verdeeld.

Heerlijk! Zorg ervoor dat je meer dan genoeg maakt, want deze zijn verraderlijk lekker. Tijdens een feestje bij mij thuis waren ze hier behoorlijk populair!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *