Gek op Thais eten en pittige gerechten? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen! Pittige Thaise kip met holy basil, oftewel Kai Pad Krapau (of ook wel: chicken holy basil)!
Pittige Thaise kip met holy basil
Kip met Thaise basilicum is absoluut één van mijn favoriete Thaise gerechten. In Thaise treinen komen verkopers langs die van alles aan eten en drinken verkopen. Zo ook Kai Pad Krapau. Met een gebakken eitje en een flinke hoeveelheid rijst om de branderigheid te blussen. Bij dit gerecht krijg ik dan ook altijd nostalgische gevoelens. Holy Basil is tegenwoordig steeds beter verkrijgbaar in Nederland, soms ook de naam thaise basillicum.
De Thaise keuken
Een ander geweldig Thais gerecht dat ik absoluut aanraad om te proberen, is de Tom Kha Kai soep. Deze romige kokossoep met kip en galangal is een heerlijke combinatie van pittig, zoet en zuur. De smaken worden nog verder versterkt door de toevoeging van kaffir limoenblaadjes en citroengras. Het is een comfortabele, verwarmende soep die je zal doen watertanden.
Bij Flying Foodie zijn we dol op de Thaise keuken en alle heerlijke smaken die daarbij horen. Of je nu een fan bent van pittig eten of niet, er is voor elk wat wils in de Thaise keuken. Dus ga aan de slag en probeer deze gerechten zelf thuis uit, je zult er zeker geen spijt van krijgen!
Kai Pad Krapau
Het lekkerste en meest authentiek is deze kai pad krapau met jasmijn rijst. Dit is de rijst die overal in Thailand wordt gebruikt. Bij het koken komt de geur vrij die iedereen die wel eens in Thailand is geweest meteen zal herkennen; natuurlijk kun je ook andere rijst gebruiken. Neem wel altijd een jasmijn rijst met het thaise keurmerk, anders heb je rijst die weinig smaak heeft en vaak niet eens jasmijn rijst is. De rijst die ik gebruikte voor deze foto is zilvervliesrijst.
Pin deze Pittige Thaise kip met holy basil!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hallo Mariska, ik ben ook liefhebber van de Thaise keuken. Gebruik jij verse Thaise pepers en waar koop jij ze? Ik woon nu in het oosten van het land en kan er niet aankomen. Of Lombok rawit gebruiken?
Hi Wim! Ik gebruik inderdaad Thaise bird eye peppertjes, die kleintje, je kent ze vast wel. Ik koop ze vaak in de toko, maar ze hebben ze soms bij de Jumbo bij mij in de buurt. Als ik ze niet kan vinden gebruik ik rawit chili’s. Wellicht kun je een keer in het westen van het land een bakje scoren en deze goed afgesloten invriezen?
In groningen heb je een Aziatische supermarkt deze keten zit ook in Maastricht. wellicht ok elders in het land. daar kun je alle soorten pepers krijgen. ( amazing oriental. )