Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry is een heerlijk gerecht voor deze periode waarin de zomer verdwijnt om plaats te maken voor de herfst. Simpel te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry
Voor dit recept gebruik ik flespompoen, dit is mijn favoriete pompoen en ik zal jullie uitleggen waarom. Ze zijn het meest eenvoudig schoon te maken! En dat scheelt mij toch een hoop tijd. Daarbij heeft deze pompoen geen draden en dat vind ik wel zo lekker in mijn soep. Ik maak ze meestal schoon door ze eerst grof in stukken te snijden, vervolgens te schillen met een dun schiller, de zaadjes verwijderen en dan in kleine stukjes te hakken met een groot mes. Veel mensen zijn trouwens van mening dat je de schil van een flespompoen ook makkelijk kan laten zitten.
Heb je de smaak van de herfst al helemaal te pakken? We hebben nog meer herfst en pompoen recepten online staan!
Je kan de schil zeker laten zitten, zeker als hij biologisch is! Super lekker soepje dit!
Ziet er heerlijk uit! Ik eet vandaag toevallig ook soep maar dan niet zelfgemaakt helaas. Dit lijkt me wel een fijn recept om eens uitteproberen.
Gewoon doen. Zelfgemaakte soep is het lekkerst!
Wat de pompoen nog lekkerder maakt is dat je ‘m halveert, insmeert met lepeltje olie waar geperste knoflookteen door geroerd is, dan 45 minuten in oven op 180 gr. Met schil en al. Daarna recept volgen. Heurlijk luitjes!🎃🎃
Hi Pauline! Inderdaad gegrilde pompoen is ook super lekker, dat doe ik op de dagen wanneer ik wat meer tijd heb.
Wat een heerlijk receptje! Ik hou echt van soep en daar is het vandaag echt weer voor. Ik maak dit soort soepjes ook vaak, maar doe er dan ook een beetje gember door heen. Moet je van houden, maar ik vind dat heerlijk!
Dat is ook zeker lekker!
Ik heb laatst ook pompoensoep gemaakt, maar dan met een bolpompoen. Heel veel werk inderdaad! Ga deze ook eens maken 🙂
X Wilmke
Heeeerlijk soepje! Voor de frisheid een paar druppeltjes limoensap: jammm. Gember lijkt me ook erg goed passen, dat ga ik de volgende keer doen.