Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry

Deel met vrienden en familie

Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry is een heerlijk gerecht voor deze periode waarin de zomer verdwijnt om plaats te maken voor de herfst. Simpel te maken en binnen 30 minuten op tafel.

Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry

Voor dit recept gebruik ik flespompoen, dit is mijn favoriete pompoen en ik zal jullie uitleggen waarom. Ze zijn het meest eenvoudig schoon te maken! En dat scheelt mij toch een hoop tijd. Daarbij heeft deze pompoen geen draden en dat vind ik wel zo lekker in mijn soep. Ik maak ze meestal schoon door ze eerst grof in stukken te snijden, vervolgens te schillen met een dun schiller, de zaadjes verwijderen en dan in kleine stukjes te hakken met een groot mes. Veel mensen zijn trouwens van mening dat je de schil van een flespompoen ook makkelijk kan laten zitten.

Heb je de smaak van de herfst al helemaal te pakken? We hebben nog meer herfst en pompoen recepten online staan!

 

Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry

Pittige Thaise pompoensoep met Rode Curry is een heerlijk gerecht voor deze periode waarin de zomer verdwijnt om plaats te maken voor de herfst. Simpel te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 a 2 eetlepels rode curry pasta afhankelijk van hoe pittig je pasta is en jij de soep wilt hebben
  • 2 a 4 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 1 flespompoen
  • 500 ml bouillon naar keuze
  • kokosmelk optioneel
  • koriander optioneel
  • Olie

Instructies

  • Schil de flespompoen en snijd hem in kleine blokjes. Hak de ui grof en snijd of pers de knoflookteentjes.
  • Fruit de ui in een soeppan met een beetje olie. Voeg vervolgens de knoflook, pompoen en de rode curry pasta toe. Roer het geheel even goed om.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten zacht koken of totdat de pompoen gaar en zacht is.
  • Tijd om te pureren! Het makkelijkste gaat dit met een staafmixer, maar je kunt ook gebruik maken van een blender! Vind je de soep nog wat te dik? Voeg dan wat water of bouillon toe.
  • Serveer in een lekkere kom en maak het af met een scheutje kokosmelk en wat blaadjes koriander!
  • Eet smakelijk!

Notities

Heb je de smaak van de herfst al helemaal te pakken? We hebben nog meer herfst en pompoen recepten online staan!
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Aziatisch, fushion, Thais
Trefwoord: curry, pittig

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Je kan de schil zeker laten zitten, zeker als hij biologisch is! Super lekker soepje dit!

  2. Marciëlla says:

    Ziet er heerlijk uit! Ik eet vandaag toevallig ook soep maar dan niet zelfgemaakt helaas. Dit lijkt me wel een fijn recept om eens uitteproberen.

    1. Mariska Author says:

      Gewoon doen. Zelfgemaakte soep is het lekkerst!

  3. Wat de pompoen nog lekkerder maakt is dat je ‘m halveert, insmeert met lepeltje olie waar geperste knoflookteen door geroerd is, dan 45 minuten in oven op 180 gr. Met schil en al. Daarna recept volgen. Heurlijk luitjes!🎃🎃

    1. Mariska Author says:

      Hi Pauline! Inderdaad gegrilde pompoen is ook super lekker, dat doe ik op de dagen wanneer ik wat meer tijd heb.

  4. Wat een heerlijk receptje! Ik hou echt van soep en daar is het vandaag echt weer voor. Ik maak dit soort soepjes ook vaak, maar doe er dan ook een beetje gember door heen. Moet je van houden, maar ik vind dat heerlijk!

    1. Mariska Author says:

      Dat is ook zeker lekker!

  5. Ik heb laatst ook pompoensoep gemaakt, maar dan met een bolpompoen. Heel veel werk inderdaad! Ga deze ook eens maken 🙂
    X Wilmke

  6. Heeeerlijk soepje! Voor de frisheid een paar druppeltjes limoensap: jammm. Gember lijkt me ook erg goed passen, dat ga ik de volgende keer doen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close