Pittige zoete aardappelsoep met rode curry

Deel met vrienden en familie

Pittige zoete aardappelsoep met rode curry is een heerlijk gerecht voor deze periode waarin je gezond wilt eten, maar ook een verwarmende voedende maaltijd wilt eten. Simpel te maken en binnen 30 minuten op tafel.

Zoete aardappels zijn er in twee kleuren. De meest bekende zoete aardappel is de roestbruine met een knal oranje binnenkant. Maar daarnaast vind je vaak een paarsige zoete aardappel, die bleek geel van binnen is. Deze heb ik gebruikt voor de soep op de foto. Het kan dus zijn dat jouw soep een wat meer oranje kleur krijgt dan op de foto.

Deze soep is gezond, goed vullend, maar ook vegan en glutenvrij.

Pittige zoete aardappel soep met rode curry

Ingrediënten Pittige zoete aardappelsoep

(3-4 kommen stevige soep)

600 g zoete aardappel
1 middelgrote ui
1 eetlepel rode curry pasta (of meer als je van pittig houdt!)
300 ml kokosmelk
400 ml bouillon

Optioneel: rode peper, koriander en limoen

benodigdheden: staafmixer of blender

Bereiding Pittige zoete aardappelsoep

  1. Schil en was de zoete aardappels. Verwijder alle rare plekjes en vlekjes en snijd de zoete aardappels in blokjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui. Voeg de aardappelblokjes en rode curry pasta toe en bak het geheel 1 minuut mee. Roer goed.
  3. Voeg zowel de kokosmelk als de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten koken of tot de zoete aardappels gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer of (heel voorzichtig) in een blender. Soep iets te dik? Voeg dan wat bouillon of kokosmelk toe.
  5. Schep de pittige zoete aardappelsoep in kommen en garneer eventueel met wat reepjes rode peper, blaadjes koriander en een limoen partje.

Eet smakelijk! Lekker met een naan brood!
Zoete aardappel soep met rode curry

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik ben gek op zoete aardappel! Gek genoeg nog nooit in een soep geprobeerd! Ga ik zeker doen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close