Pizza met burrata en tomaat

Deel met vrienden en familie

Pizza met burrata en tomaat is een simpele, maar perfecte smaakcombinatie. Knapperige bodem, ietwat zoete tomaatjes en een heerlijk romige burrata. Perfetto!

De laatste tijd ben ik of te lui of heb ik geen tijd om zelf een pizzabodem te maken. Mede daarom heb ik eindelijk eens de bodems van Magioni geprobeerd. Ik dacht dat ze alleen belegde pizza’s in hun assortiment hadden, maar ze hebben dus ook gewoon kale bodems. Die op de foto is met courgette en ik moet zeggen: smaakt prima. Mijn nichtjes merkten niet eens dat er extra groente in de bodem zit. Dubbel prima.

Pizza met burrata en tomaat

Gek op Burrata? Probeer dan ook eens onze Gegrilde paprika risotto met burrata!

Pizza met burrata en tomaat

Pizza met burrata en tomaat is een simpele, maar perfecte smaakcombinatie. Knapperige bodem, ietwat zoete tomaatjes en een heerlijk romige burrata. Perfetto!
Servings 1 pizza
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingredients

  • 200 gr kleine tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • eetlepel olie
  • snufje zout
  • eetlepel balsamico
  • 2-3 eetlepels tomatensaus
  • 1 pizzabodem
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • balsamico
  • extra vierge olijfolie

Instructions

  • Het is een extra stap, maar door de tomaatjes van tevoren te grillen, krijgt je pizza extra veel smaak. Tijdnood? Dan kunnen ze ook zo, hoppa, meteen op de pizza.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier. Snijd de tomaatjes doormidden en spreid deze uit over de plaat. Meng goed met een teentje geperste knoflook, olijfolie, balsamico en snuf zout. Plaats 10-15 minuten in de oven, tot ze lekker sappig en rimpelig zijn geworden.
  • Smeer de bodem dun (!) in met tomatensaus, van teveel saus wordt je bodem zompig. Bedek met een klein beetje geraspte Parmezaan en verdeel de tomaatjes er overheen.
  • Plaats in de oven en bak zo lang als op de verpakking van de bodem aangegeven wordt, meestal zo’n 8-10 minuten.
  • Haal de pizza uit de oven en maak af met nog een klein beetje Parmezaan, lekker veel basilicumblaadjes en natuurlijk je bol burrata, met daarop een scheutje lekkere olijfolie en nog wat druppels balsamico.

Notes

Lekker met een glaasje Italiaanse witte wijn!
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, makkelijk, pizza, tomaat

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close