Heerlijke pizza met rode curry en gehakt. Paprika en rode ui maken het geheel af. Een echt fushion gerecht, met Thaise en Europese invloeden, dat met een goede voorbereiding in een handomdraai op tafel staat.
Reizen de perfecte inspiratie
Na een dagje rondrijden op de scooter en zwemmen in zee hadden we naast onze cocktails ook wel trek in een snack. Een pizza met rode curry trok mijn aandacht. Heerlijk pittig door de rode curry, smeuïg door kaas en knapperig door het pizzadeeg. Een heerlijke combinatie. Dat moest thuis natuurlijk nagemaakt worden. Ik voeg zelf paprika, ui en verse koriander toe om het af te maken. Het was niet de eerste keer dat ik mij in Thailand liet inspireren. Andere voorbeelden zijn bijvoorbeeld:
- Pittige Thaise kip met holy basil
- Tom Kha Gai
- Echte Thaise groene curry
- Pad Thai
- Thaise Panang Curry met kip
Maak de rode curry pasta van tevoren in grote porties klaar en vries deze in. Je pizza is dan zo klaar!
Ingrediënten Pizza met rode curry en gehakt
Hoofdgerecht voor twee, snack voor een groep
1 rol pizzadeeg
2 – 3 eetlepels rode curry (dit recept is perfect)
300 rundergehakt
1 rode ui
1 rode paprika
2 eetlepels tomatensaus
kaas
verse koriander
olie en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek je bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg uit op je bakplaat. Is het erg warm? Zet dan de plaat eerst even in de koelkast.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hier de rode curry pasta in, tot het goed geurig is en waarschijnlijk een beetje in je neus prikt. Bak hier het gehakt in, op hoog vuur, net aan gaar. Roer er twee eetlepels tomatensaus doorheen. Het moet niet te droog zijn, maar zeker ook niet te nat. Proef en voeg eventueel wat zout toe. Leg apart, zodat het een beetje kan afkoelen.
- Snijd de paprika in repen en de rode ui in parten. Pel deze partjes uit elkaar.
- Verdeel het gehakt met rode curry over de pizza. Besprenkel met reepjes paprika, ui en uiteraard kaas.
- Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Besprenkel met verse koriander en serveer direct.
Heeeeeerlijk! Deze pizza staat bij ons regelmatig op tafel 🙂