Plaattaart met paddenstoelen past helemaal bij de donkere dagen. De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en dus is het weer tijd om de oven aan te zetten. Lekker snel klaar en het grootste gedeelte van de tijd staat het gerecht in oven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over dat heerlijke, knapperige bladerdeegkorstje.
Plaattaart met paddenstoelen en zongedroogde tomaten
Het geheim van deze plaattaart zit hem in de combinatie van verschillende soorten paddenstoelen. Denk aan heerlijke kastanjechampignons, aromatische shiitakes en misschien zelfs een paar wilde paddenstoelen als je je avontuurlijk voelt. Deze diverse mix van paddenstoelen voegt een complexe en rijke smaak toe aan de taart, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een aangename textuur.
Om de smaken nog verder te versterken, worden de paddenstoelen gebakken met knoflook, rode ui en tijm. Dit zorgt voor een heerlijk geurige en hartige vulling voor de plaattaart en natuurlijk mag de kaas ook niet ontbreken. Zelf ben ik gek op chaumes of bijvoorbeeld tallegio, maar je kunt ook gewoon voor een (jong) belegen gaan in dit recept.
Zodra ik merk dat de zomer echt voorbij is, krijg ik automatisch zin in recepten met pompoen en paddenstoelen. De herfst is het perfecte seizoen om te genieten van de aardse en hartige smaken van paddenstoelen. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig en passen perfect bij verschillende gerechten. Een geweldige manier om van de overvloed aan paddenstoelen te genieten, is door ze te verwerken in een verrukkelijke plaattaart. Deze plaattaart met paddenstoelen is een waar feest voor je smaakpapillen en zal je zeker verwarmen op een kille herfstavond.
Pin deze plaattaart met paddenstoelen
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden
Ohhh deze ga ik opslaan, ziet er goed uit 😀