Je kunt je Pommes Duchesse natuurlijk uit het vriesvak van je supermarkt trekken, maar je kunt deze aardappeltoefjes ook gewoon zelf maken, heel simpel. Uiteraard zijn ze dan nog veel lekkerder dan de kant-en-klaar versie!
Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!
Pommes Duchesse
Pommes Duchesse zijn heerlijke aardappeltoefjes die zacht en fluffy van binnen zijn en knapperig van buiten. Het principe is simpel: je maakt een lekkere, maar simpele aardappelpuree, mengt dit met een eidooier en spuit deze met een spuitzak tot toefjes. Deze gaan vervolgens de oven in en hierdoor krijgen ze een knapperige buitenkant. Doordat je een gekartelde spuitmond gebruikt, krijg je extra veel ribbeltjes, die lekker knapperig worden in de oven!
Een perfect aardappel bijgerecht, hoewel ik stiekem ook wel gewoon zo een hele schaal zou kunnen leeg eten.
Aardappeltoefjes
In het Nederlands worden deze Franse Pommes Duchesse ook wel aardappeltoefjes genoemd, door de vorm. Ze worden vaak met de feestdagen als bijgerecht gegeten, omdat het toch wat meer werk is dan alleen een aardappeltje koken. Wat mij betreft kun je ze het hele jaar door eten, wat dacht je bijvoorbeeld in de zomer samen met ossenhaasspiesjes met chimichurri? Maar stiekem geven ze echt een winters gevoel. Combineer ze bijvoorbeeld met:
- Kerstkalkoen
- Feestelijke beenham in rode wijn
- Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven
- Coq au Vin
- Hele kip uit de Instant Pot
Pin deze Pommes Duchesse!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.