Pompoen Calzone klaar in 30 minuten

Pompoen Calzone
Hmm, heerlijk! Een goed gevulde pompoen calzone, die ook nog eens klaar is in 30 minuten? Een ideale maaltijd voor een doordeweekse avond.

Na de Flammkuche calzone met kip en aubergine en de Mexicaanse calzone werd het natuurlijk ook tijd voor een calzone met pompoen! De vaste lezers weten inmiddels wel dat ik gek ben op pompoenen :).

Ik heb het recept vrij basic en simpel gehouden, maar je kunt het makkelijk uitbreiden met meer ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van wat paddenstoelen of twee soorten kaas?

Ingrediënten Pompoen Calzone

1 doosje spekjes
1 teentje knoflook
0.5 eetlepel gedroogde oregano
200 – 250 g pompoen in blokjes
0.5 pakje tomaten frito

1 rol deeg (mijn favoriet is Tante Fanny flammkuchen deeg)

Optioneel:
donkere sesamzaadjes
grof zout

Bereiding Pompoen Calzone

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius of op de temperatuur die wordt aangegeven op de verpakking van je deeg.
  2. Bak de spekjes, voeg een geperst teentje knoflook toe en roer door. Voeg de oregano toen en roer even om.  Nu is het tijd om de pompoenblokjes toe te voegen. Bak deze 2 minuutjes mee in de pan. Voeg tot slot de tomaten frito toe. Laat dit even lekker sudderen, totdat de pompoen gaar is en de oven is voorverwarmd.
  3. Rol het deeg uit. Verdeel het in tweeën en verdeel de vulling over het deeg. Vouw het deeg vervolgens (voorzichtig!!) dicht tot een driehoek en rol de randen op. Bestrooi eventueel met sesamzaadjes en wat grof zout.
  4. Bak de pompoen calzone in 15 minuten mooi goudbruin, gaar en knapperig.

Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *