Pompoen chili

Pompoen chili

Pompoen chili is echt een heerlijk verwarmend gerecht, voor de wat koudere avondjes. Chili is dat sowieso al, maar met pompoen geef je er een herfstige draai aan. Staat binnen 30 minuten op tafel en je mist het vlees echt niet!

Alweer een recept met pompoen? Haha, ja dat klopt helemaal, ik ben er nou eenmaal gek op. In de herfst ga ik helemaal los met deze oranje rakkers. Mocht je nieuwsgierig zijn, kijk dan hier voor nog meer pompoen recepten.

De chili is door de pompoen en bonen op zichzelf al lekker vullend, maar je kunt hem natuurlijk ook serveren met nacho’s, taco’s of tortilla’s. Vandaar ook dat dit recept voor twee tot vier personen is. Twee als je niets extra’s toevoegt. Vier als je er een Mexicaans feestje van maakt.

Benodigdheden pompoen chili

voor 2 à 4 personen
450gr pompoen in blokjes
1 ui
2 a 3 tenen knoflook
1 pakje tomaten blokjes
1 paprika
2 blikken bonen (bijvoorbeeld zwarte bonen en kidneybonen)

1 flinke theelepel van elk kerrie masala, cayenne peper en gemalen komijn

Olijfolie, zout & peper

Optioneel:
– zure room
– koriander

Bereiding pompoen chili

  1. Snipper je ui en pers de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
  2. Fruit de ui in een grote pan met wat olie. Fruit de knoflook nog een minuut mee, zodra de ui zacht begin te worden. Voeg vervolgens de kruiden, een snuf zout en de tomatenblokjes, inclusief het sap, toe. Roer het goed door.
  3. Voeg de paprika en de pompoen toe en laat het geheel lekker pruttelen. Zodra de pompoen gaar is kun je de bonen toevoegen.
  4. Roer het geheel goed door. Zodra de bonen ook warm zijn (dit neemt maar een paar minuten in beslag) is het gerecht klaar!
  5. Serveer de pompoen chili in diepe borden en garneer eventueel met een flinke lepel zure room en wat verse koriander.

Eet smakelijk!

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *