Pompoen Gnocchi

Deel met vrienden en familie

Pompoen Gnocchi: heerlijke fluweelzachte kussentjes, die door de pompoen ook nog eens een prachtige kleur hebben. Met ons recept maak je het super simpel helemaal zelf. Vaak gemaakt van aardappel, maar in dit geval dus van pompoen. Wij kozen voor een schattige pompoenvorm, maar je kunt ook een meer traditionele vorm kiezen. Een heerlijk herfstrecept. Lekker met een simpele bruine boter & saliesaus erbij, maar je kunt natuurlijk alle kanten op.

Pompoen Gnocchi

Pompoen Gnocchi is lekker, maar je brengt het helemaal naar het volgende level door ze te vormen als kleine pompoentjes. Dit gaat heel makkelijk:

  • Draai bolletjes van stukjes deeg
  • Gebruik een botermes en snijd twee keer een kruisje bovenop het bolletje. Rol het mes een beetje naar de zijkant.
  • Steek een pompoenpitje in het midden van het kruisje.

Traditioneel maak je gnocchi met een speciaal gnocchiplankje; dat kun je met deze pompoen gnocchi natuurlijk ook doen!

Pompoen gnocchi in pompoen vorm met salie boter

Herfstpasta 

De smaak te pakken? Andere heerlijke herfstpasta’s die we online hebben staan zijn bijvoorbeeld: Paddenstoelen LasagnePaddenstoelen risotto uit de Instant Pot en Lasagne met pompoen en salie.

Pompoen Gnocchi

Pompoen Gnocchi: heerlijke fluweelzachte kussentjes, die door de pompoen ook nog eens een prachtige kleur hebben. Met ons recept maak je het super simpel helemaal zelf. Vaak gemaakt van aardappel, maar in dit geval dus van pompoen. Wij kozen voor een schattige pompoenvorm, maar je kunt ook een meer traditionele vorm kiezen. Een heerlijk herfstrecept. Lekker met een simpele bruine boter & saliesaus erbij, maar je kunt natuurlijk alle kanten op.
Porties 4 ruime porties
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

Pompoen

  • 450 gr pompoen
  • olijfolie

Gnocchi

  • 250 gr bloem type 00-bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • pompoenpitten
  • snuf zout

Salie botersaus

  • 80-100 gr boter
  • 8 blaadjes salie
  • 1 handje pijnboompitten

Instructies

Pompoen voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden, en snijd in blokjes. Leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en grill 40 minuten in het midden van de oven. Schep op de helft van de tijd goed om.
    450 gr pompoen, olijfolie
  • Laat de pompoen afkoelen tot deze lauw is. Pureer de pompoen.

Gnocchi maken

  • Meng de pompoen met de geraspte Parmezaan en ei. Meng dit vervolgens met de bloem.
    1 ei, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, 250 gr bloem
  • Kneed tot alle bloem opgenomen is en je deeg een mooie egale kleur heeft. Laat minimaal 10 minuten afgedekt rusten.
  • Rooster in een droge pan wat pijnboompitjes voor later.
    1 handje pijnboompitten
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit in repen van ongeveer 1,5 cm doorsnede. Snijd deze in blokjes en rol deze vervolgens in bolletjes.
  • Snijd met een botermesje in elke bolletje een kruis en vervolgens nog een kruis. Rol het mes voorzicht naar de zijkanten. Steek een pompoenpitje in het midden van je kruisjes.
    pompoenpitten
  • Breng water aan de kook met flinke snuf zout en schep de gnocchi er voorzichtig in.
    snuf zout
  • Laat zacht koken, tot je gnocchi omhoog komt drijven, laat vervolgens nog een minuut of twee koken.

Salie botersaus

  • Terwijl de gnocchi kookt smelt je de boter en voeg je de salie toe. De boter mag mooi bruin kleuren, maar zeker niet te donker worden.
    80-100 gr boter, 8 blaadjes salie
  • Voeg de gnocchi toe aan de botersaus, samen met een eetlepel of twee pastawater. Roer door tot je een mooie saus hebt.
  • Serveer met de geroosterde pijnboompitjes.
    1 handje pijnboompitten
Auteur: Mariska
calorieën: 436kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gnocchi, pasta, Pompoen

Nutrition

Calorieën: 436kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 11g | Fat: 19g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 87mg | Sodium: 228mg | Potassium: 474mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10176IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 104mg | Iron: 4mg

Pin dit recept voor Pompoen Gnocchi!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

pompoen gnocchi

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close