Pompoen hummus is dé dip die het meest bij de herfst past. Kijk alleen al naar die kleur! <3
Vorig jaar maakte ik al eens een heerlijk recept voor pompoen pesto en daaraan terugdenkend dacht ik, waarom probeer ik dit niet ook met hummus? Het resultaat was nog veel beter dan verwacht! Een lekkere dip voor bij de borrel of voor bij het diner.
Zelf gebruik ik het liefst pompoenpurree van een flespompoen, vooral omdat die het makkelijkste schoonmaakt. Maak gerust gebruik van andere pompoensoorten.
Ingrediënten Pompoen Hummus
2 teentjes knoflook
300 g kikkererwten (uit blik, geweekt)
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel tahini pasta
2 theelepels gemalen komijnpoeder
500 g pompoenpuree (hier vind je een makkelijk recept)
2 à 3 eetlepels olijfolie
optioneel: gehakte koriander of peterselie, paprikapoeder
Extra benodigdheden
Keukenmachine
Bereiding Pompoen Hummus
- Maal eerst de knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de kikkererwten toe (hou er eventueel een paar over ter versiering) en laat de keukenmachine goed draaien.
- Voeg nu citroensap, tahini pasta en de gemalen komijn toe. Laat de machine draaien, totdat alles goed gemengd is.
- Voeg tot slot de pompoenpuree en 2 eetlepels olijfolie toe. Is de pompoen hummus niet smeuïg genoeg? Voeg dan nog een eetlepel olijfolie toe, tot je tevreden bent.
- Schep de pompoen hummus uit de keukenmachine en versier eventueel met wat olijfolie, kikkererwten, koriander of peterselie en paprikapoeder.
De pompoen hummus blijft goed afgesloten minimaal één week goed in de koelkast. Je kan het ook heel goed invriezen.
O wat een leuke combi Mariska!. Ik was toevallig vandaag in de supermarkt nog op zoek naar een blikje pompoenpuree. Niet gevonden overigens. Ik heb niet altijd zin om het zelf te maken en kant en klaar lijkt me zo ideaal. Anyway, ik ga deze zeker een keer proberen!
Was het maar zo’n feest met pompoenpuree in Nederland hè ? Aan de andere kant zal en dan wel allemaal onnodige troep bij inzitten.