Een pompoen kaasbal is een heerlijke hartige kaasspread in de vorm van een pompoen. Natuurlijk kun je deze spread ook gewoon zo in een bakje serveren, maar geef toe: in pompoenvorm ziet het er toch spectaculair uit? Serveer het bij de borrel, of tijdens een lunch. Geen fan van pompoen? Geen zorgen, het is alleen de vorm 😉
Pompoen Kaasbal
Soms wil je niet alleen iets wat goed smaakt, maar er ook leuk uit ziet. Deze pompoen kaasbal is daar een perfect voorbeeld van. Je gasten kijken sowieso op als je dit zo op tafel zet. Wij gaan voor een combinatie van romige roomkaas, cheddar en jalapeño, maar als je eenmaal door hebt hoe je de pompoen kaasbal maakt, kun je makkelijk variëren met andere smaakmakers.
Wat is een kaasbal?
Deze kaasbal is een combinatie van zachte kaas, in ons geval roomkaas, maar vaak ook geitenkaas. Vaak wordt de bal tot slot nog gerold in kruiden en specerijen, en kun je zo de bal ook nog een leuk kleurtje geven. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit voorbeeld. Je serveert het vaak met toastjes, maar het is ook heel leuk om te serveren met een lunch, zodat je het op een broodje kan smeren. Ook leuk voor bijvoorbeeld Kerst of Pasen natuurlijk!
Hoe maak je een Pompoen Kaasbal?
De vorm van de pompoen is eigenlijk heel erg makkelijk te maken. Je vormt het roomkaasmengsel, wat goed stevig is geworden door de cheddar en Parmezaan, tot een bal en rolt dit door de kruimels om een oranje buitenkant te krijgen. Dit leg je op een stukje plasticfolie. Vervolgens maak je met wat keukentouw een ster waarop je bal ligt. Dan is het een kwestie van de uiteinden van de touwtjes met elkaar vastmaken, zodat het net de bal indeukt. Even in de koelkast leggen om op te stijven en daarna kun je alle touwtjes weer losknippen!
Pin dit recept voor Pompoen Kaasbal!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.