Pompoen Kaasfondue

Pompoen kaasfondue in een pompoen
Dit pompoen kaasfondue recept is zó simpel, dat hij gewoon niet kan mislukken. Als je het brood en de groente om mee te dippen niet meetelt, dan heeft dit gerecht slechts drie ingrediënten!

Deze pompoen kaasfondue is heerlijk romig en mild. Echt weer eens wat anders dan een ‘klassieke’ kaasfondue.

Ben je niet zo gek op pompoen, maar toch op één of andere manier op deze pagina terecht gekomen? Geen probleem, we hebben ook een heerlijke kaasfondue die niet kan mislukken (met Boursin) en een traditionele kaasfondue op Flying Foodie staan.

Een pompoen als fondueschaal is natuurlijk wel heel erg leuk om te zien. Heel praktisch is het echter niet, je kunt er namelijk geen kaarsjes of andere warmhouder onder zetten om de boel warm te houden. Wil je toch wel graag, zoals op de foto, een pompoen gebruiken? Verwarm de oven dan voor op 180 graden, snijd het kapje van de pompoen af en hol hem uit. Haal alle zaden en draden er goed uit. Smeer de binnenkant in met een klein beetje olijfolie en wat zout. Bak de pompen (het liefst in een ovenschaal, dat is het makkelijkst en veiligst) in de oven, ongeveer 20 – 30 minuten.

Pompoen Kaasfondue

Benodigdheden Pompoen Kaasfondue

Hoofdgerecht voor 2, voorgerecht voor 4
200 g pompoen
200 g Mascarpone
100 g belegen kaas

Brood, snoeptomaatjes, komkommerstukjes en wat je nog meer lekker vindt om lekker mee te dippen

Optioneel:
1 klein teentje knoflook
verse peterselie

De super simpele bereiding

  1. Was de pompoen, verwijder rare plekjes en snijd in blokjes. De schil kun je eraan laten zitten, die zorgt er ook nog eens voor dat de kaasfondue straks extra mooi oranje wordt.
  2. Kook de pompoen in ruim water en een snufje zout in een paar minuten gaar. Giet af, maar bewaar 1 eetlepel kookvocht. Pureer de pompoenblokjes samen met de eetlepel kookvocht.
  3. Ze de pan terug op het vuur en voeg de Mascarpone toe. Laat het langzaam opwarmen en zodra het warm genoeg is, voeg je de geraspte kaas toe. Rustig doorroeren en blijven verwarmen, tot de kaas gesmolten is en klaar ben je!

Wil je net even wat extra’s? Voeg dan bijvoorbeeld een geperst teentje knoflook toe, direct na het koken van de pompoenblokjes en roer er aan het einde nog wat verse peterselie doorheen!

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *