Pompoen Korma

Deel met vrienden en familie

Pompoen Korma is een heerlijke vegetarische Indiase Curry. Heerlijk kruidig en verwarmend, maar niet super pittig. Makkelijk te maken en staat binnen 30 tot 45 minuten op tafel. Lekker zo, of natuurlijk met wat rijst. Als ik even tijd heb, maak ik er ook nog verse naan bij. 

Pompoen Korma

Korma ken je misschien van het kipgerecht (Instant Pot Kip Korma), maar de kruidige saus van dit gerecht combineert ook echt heel goed met de zoetigheid van pompoen. Korma saus is heerlijk aromatisch. Het gerecht heeft een subtiele warmte van de kruiden, maar is niet overdreven pittig, waardoor het veel mensen aanspreekt. Ook lekker dus voor diegene die niet van super pittig houdt.

Vegetarische Indiase Curry met pompoen en korma saus
Pompoen Korma met rijst

Pompoen Korma

Pompoen Korma is een heerlijke vegetarische Indiase Curry. Heerlijk kruidig en verwarmend, maar niet super pittig. Makkelijk te maken en staat binnen 30 tot 45 minuten op tafel. Lekker zo, of natuurlijk met wat rijst. Als ik even tijd heb, maak ik er ook nog verse naan bij. 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pompoen ongeveer 1 kilo
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse gember geraspt
  • 0.5 theelepel chilipoeder optioneel
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 5 kardemonzaadjes
  • 1 theelepel garam masala
  • 0.5 theelepel kurkuma
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 1 blik tomatenpulp ongeveer 400 gram
  • 0.5 blokje bouillon
  • olie
  • 200 gr kikkererwten uit pot of blik

Afmaken met

  • 250 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels gemalen amandelen amandelmeel

Optioneel

  • 4 porties rijst
  • 1 bosje verse koriander

Instructies

  • Bereid de rijst tijdens het volgen van het recept, zoals je dit altijd doet.
    4 porties rijst
  • Verwarm de grill van je oven voor.
  • Schil de pompoen en snijd in de lengte door vieren en vervolgens in plakken. Besprenkel met olie en verdeel over een ovenplaat. Grill in de oven tot je pompoen begint te karameliseren en je bruine plekken ziet. Ongeveer 15 minuten.
    1 pompoen, 1 snuf zout
  • Snipper je ui, pers je teentjes knoflook, rasp je gember en meet je kruiden alvast af.
    2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels verse gember
  • Verwarm je pan met een goede scheut olie en fruit hierin eerst de knoflook, ui en gember.
    olie
  • Als dit goed geurt, voegen we de kruiden toe, roeren goed door en verwarmen dit even, voordat we de tomatenpulp toevoegen, gevolgd door de kokosmelk.
    0.5 theelepel chilipoeder, 2 theelepels gemalen komijn, 1 theelepel gemalen korianderzaad, 5 kardemonzaadjes, 1 theelepel garam masala, 0.5 theelepel kurkuma, 1 snuf peper, 1 blik tomatenpulp, 250 ml kokosmelk
  • Schep de gegrilde pompoen, kikkererwten en een verkruimeld bouillonblokje door de curry heen en laat dit zo'n 10 minuten zachtjes stoven.
    0.5 blokje bouillon, 200 gr kikkererwten
  • Roer de gemalen amandelen door de saus heen en verwarm even, tot de saus de gewenste dikte heeft.
    3 eetlepels gemalen amandelen
  • Serveer optioneel met rijst en verse koriander.
    1 bosje verse koriander
Auteur: Mariska
calorieën: 295kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, Instant pot vegetarisch, vegan

Nutrition

Calorieën: 295kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 8g | Fat: 19g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 120mg | Potassium: 445mg | Fiber: 7g | Sugar: 7g | Vitamin A: 126IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 72mg | Iron: 4mg

Pin dit recept voor Pompoen Korma!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pompoen Korma met rijst

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hi Mariska, is dit gerecht ook te maken met de instant pot en diepvries pompoen?

    1. Mariska Author says:

      Het stoofgedeelde zou wel in de pot kunnen, maar denk dat je daarna net zolang de saus aan het inkoken bent als de gewone bereiding. Je hebt de kans dat het erg waterig wordt

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close