Pompoen Mac ‘n Cheese – Comfort Food!

Deel met vrienden en familie

Trek in comfortfood? Dan moet je zeker deze pompoen Mac ‘n Cheese een keer proberen. Waarschijnlijk zal het niet bij een keer blijven!Pompoen Mac ‘n Cheese is een geweldige manier om van de herfst te genieten en comfort food naar een hoger niveau te tillen. Met zijn romige textuur, rijke smaak en voedzame ingrediënten is dit gerecht een absolute winnaar. Probeer het eens en laat jezelf verwennen door deze heerlijke en hartverwarmende maaltijd!

Pompoen Mac ‘n Cheese

Comfort food is iets waar we allemaal naar verlangen, vooral tijdens koude herfst- en winterdagen. Een gerecht dat altijd opvalt als het gaat om troostend en hartverwarmend eten, is macaroni met kaas. Maar wat als je een twist wilt geven aan deze klassieker en een extra vleugje herfst wilt toevoegen? Dan is Pompoen Mac ‘n Cheese het antwoord!

Dit recept voor Pompoen Mac ‘n Cheese combineert de romigheid van de traditionele macaroni met kaas met de heerlijke smaak en voedingswaarde van pompoen. Het resultaat is een gerecht dat niet alleen verrukkelijk smaakt, maar ook een gezonde dosis groenten bevat.

Pompoenpuree

Het geheim achter deze Pompoen Mac ‘n Cheese zit hem in de pompoenpuree, die zelfgemaakt of kant-en-klaar kan worden gebruikt. De pompoenpuree voegt niet alleen een rijke smaak toe, maar zorgt ook voor een mooie oranje kleur in het gerecht. Het is een geweldige manier om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen en tegelijkertijd een herfstige sfeer te creëren.

Naast de pompoenpuree bevat dit recept ook andere klassieke ingrediënten zoals macaroni, cheddar kaas en Parmezaanse kaas. De combinatie van deze kazen zorgt voor een heerlijk romige en smaakvolle saus. Een vleugje knoflook, mosterd en nootmuskaat voegt nog meer diepte en smaak toe aan het gerecht.

Ingrediënten Pompoen Mac 'n Cheese

Trek in comfortfood? Dan moet je zeker deze pompoen Mac 'n Cheese een keer proberen. Waarschijnlijk zal het niet bij een keer blijven!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 400 - 500 gr pompoen
  • 1 takje tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr pasta
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 100 gr kaas een mix
  • Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

Voorbereiding pompoen (kan ook van tevoren)

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Snijd de pompoen in blokjes, besprenkel met olie en een snuf zout. Meng goed met elkaar en spreid uit op een bakplaat.
  • Plet de teentjes knoflook met de zijkant van je mes en voeg deze met een paar takjes tijm bij de pompoen.
  • Gril de pompoen in 15 tot 20 minuten. Op de helft van de tijd kan je het een keer om scheppen.

Mac 'n Cheese

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius met de grill stand aan.
  • Zet een grote pan met water op met een flinke schep zout, bereid de pasta zoals beschreven op verpakking, maar dan 2 minuten korter. Giet af maar bewaar een klein beetje pastawater.
  • Ondertussen gaan we verder: pureer de helft van de pompoen inclusief de teentjes knoflook, maar zonder de takjes tijm, eventueel met een scheutje pasta water.
  • Smelt op middelhoog vuur in een flinke pan (de pasta moet er straks ook bij passen) de boter. Voeg de bloem toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe om klontjes te voorkomen en roer goed door. Toch klontjes? Geen zorgen, meestal kun je deze er met een garde zo uit kloppen. Verwarm een minuut tot je een mooie, dikke saus hebt gekregen.
  • Roer beetje bij beetje de kaas er doorheen, tot alles gesmolten is en roer vervolgens ook de gepureerde pompoen er doorheen. Is je saus te dik of te stijf, voeg dan een klein beetje pastawater toe.
  • Schep de afgegoten pasta en de overige blokjes pompoen bij de kaassaus en schep voorzichtig om, zodat alles bedekt is met kaas-pompoensaus. Breng op smaak met een snufje zout, flink wat vers gemalen peper en nog wat blaadjes tijm.
  • Schep in een ovenschaal en besprenkel met Parmezaanse kaas.
  • Gril de pompoen Mac 'n Cheese in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: mac n cheese, pasta, Pompoen

Pin deze pompoen mac ‘n cheese!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Mac n cheese met pompoen en tijm

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close