Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook

Deel met vrienden en familie

Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook is een super simpel te maken Chinees gerecht. Met twee, misschien drie ingrediënten maak je in een handomdraai een gezonde maaltijd. De zwarte bonen zijn gefermenteerd en geven de saus een fantastische smaak.

Zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus wordt heel veel gebruikt in de Chinese keuken. Het wordt gemaakt van gefermenteerde, in zout geconserveerde sojabonen. Het is een kook-/woksaus en heeft een subtiele, maar diep-hartige smaak.

In plaats van zwarte bonensaus zou je ook miso, oestersaus of hoisin kunnen gebruiken.

Vegan chinees gerecht met pompoen en zwarte bonen

Vegan recept met pompoen

Dit recept is geheel vegan. Niet omdat er iets is vervangen of weggelaten, nee, het is gewoon altijd al vegan geweest. De zwarte bonensaus is lekker zoutig en de pompoen geeft het wat zoets. Zelf mis ik hierbij absoluut geen vlees. Zelf serveer ik het met rijst, verse koriander of lente ui en soms ook nog zwarte bonen uit blik. Wil je wat meer pit? Dan kan er altijd een goede snuf chili bij en meer crunch en vet krijg je door een hand cashewnoten toe te voegen!

Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook

Pompoen met zwarte bonen en knoflook is een super simpel te maken Chinees gerecht. Met twee, misschien drie ingrediënten maak je in een handomdraai een gezonde maaltijd. De zwarte bonen zijn gefermenteerd en geven de saus een fantastische smaak. 
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • Stoof-, braad- of hapjespan

Ingrediënten

Optionele extra's

  • 2 stuks lente ui
  • 1 handje koriander
  • chili naar smaak
  • 1 handje cashewnoten

Instructies

  • Schil de flespompoen en snijd in stukjes.
  • Verwarm wat olie in de pan en bak de pompoen 2 minuutjes. Het hoeft niet bruin te worden.
  • Plaats de deksel op de pan en stoof de pompoen tot deze gaar is. Check zo nu en dan en voeg eventueel wat extra water toe als de pan heel droog wordt. Ongeveer 10 minuten.
  • Nu mag de saus erbij en scheppen we alles goed door. Bak nog een minuut mee.
  • Maak eventueel af met cashewnoten, wat chili en koriander of lente ui.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: chinees, Pompoen, vegan, vegetarisch, zwarte bonen

Pin deze Pompoen met knoflook en zwarte bonensaus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pompoen met zwarte bonen en knoflook

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close