Pompoen met zwarte bonensaus en knoflook is een super simpel te maken Chinees gerecht. Met twee, misschien drie ingrediënten maak je in een handomdraai een gezonde maaltijd. De zwarte bonen zijn gefermenteerd en geven de saus een fantastische smaak.
Zwarte bonensaus
Zwarte bonensaus wordt heel veel gebruikt in de Chinese keuken. Het wordt gemaakt van gefermenteerde, in zout geconserveerde sojabonen. Het is een kook-/woksaus en heeft een subtiele, maar diep-hartige smaak.
In plaats van zwarte bonensaus zou je ook miso, oestersaus of hoisin kunnen gebruiken.
Vegan recept met pompoen
Dit recept is geheel vegan. Niet omdat er iets is vervangen of weggelaten, nee, het is gewoon altijd al vegan geweest. De zwarte bonensaus is lekker zoutig en de pompoen geeft het wat zoets. Zelf mis ik hierbij absoluut geen vlees. Zelf serveer ik het met rijst, verse koriander of lente ui en soms ook nog zwarte bonen uit blik. Wil je wat meer pit? Dan kan er altijd een goede snuf chili bij en meer crunch en vet krijg je door een hand cashewnoten toe te voegen!
Pin deze Pompoen met knoflook en zwarte bonensaus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.