Pompoen Pesto

Recept Pompoen Pesto

Pompoen Pesto! Perfect voor op brood, toast en zelf op een pizza. Lekker hartig met een klein vleugje zoet van de pompoen, wat wil een mens nog meer. Maak het snel, zolang de pompoen nog in seizoen zijn!

Soms maak ik van die dingen, waarvan ik niet zo goed weet hoe ik ze moet noemen. Zo ook dit gerecht. Eerst dacht ik aan pompoenspread, want je kunt het lekker op brood, toast of een pizza smeren. Aan de andere kant lijken de ingrediënten, bereiding en toepassingen meer op pesto…Maar kun je het wel een pesto noemen, wanneer er geen basilicum in zit? Ach.. we doen het gewoon! Vandaag heb ik een heerlijk pompoen pesto recept voor jullie!

Benodigdheden Pompoen Pesto

250 gr flespompoen geschild,  in klein stukjes gesneden en gekookt
30 gr amandelen zonder schil
30 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
5 blaadjes verse salie
extra virgin olijfolie
snufje zout

Bereiding Pompoen Pesto

  1. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor/blender en maal het tot een gladde massa. Voorheen gebruikte ik zelf de hak molen van mijn staafmixer, die niet zo sterk is, dan maalde ik eerst de amandelen en de knoflook, voordat ik de rest toevoegde.
  2. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat je een smeuïge massa krijgt.
  3. Proef en voeg eventueel naar smaak extra kaas toe.Klaar, dit was het alweer! Heerlijk als spread te gebruiken op bijvoorbeeld toast of op een pizza. Ook heerlijk als een soort van pesto door je pasta heen te roeren of in een lasagne te verwerken!

Recept Pompoen Pesto

Trek in iets anders met pompoen? Probeer dan eens onze heerlijke recept voor pompoen kaasfondue.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *