Pompoen Pesto

Deel met vrienden en familie

Pompoen Pesto! Perfect voor op brood, toast en zelf op een pizza. Lekker hartig met een klein vleugje zoet van de pompoen, wat wil een mens nog meer. Maak het snel, zolang de pompoen nog in seizoen zijn!

Soms maak ik van die dingen, waarvan ik niet zo goed weet hoe ik ze moet noemen. Zo ook dit gerecht. Eerst dacht ik aan pompoenspread, want je kunt het lekker op brood, toast of een pizza smeren. Aan de andere kant lijken de ingrediënten, bereiding en toepassingen meer op pesto…Maar kun je het wel een pesto noemen, wanneer er geen basilicum in zit? Ach.. we doen het gewoon! Vandaag heb ik een heerlijk pompoen pesto recept voor jullie!

Pompoen Pesto

Pompoen Pesto! Perfect voor op brood, toast en zelf op een pizza. Lekker hartig met een klein vleugje zoet van de pompoen, wat wil een mens nog meer. Maak het snel, zolang de pompoen nog in seizoen zijn!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr flespompoen geschild in klein stukjes gesneden en gekookt
  • 30 gr amandelen
  • 30 gr Parmezaanse kaas geraspte
  • 1 teentje knoflook
  • 5 blaadjes verse salie
  • extra virgin olijfolie
  • snufje zout

Instructies

  • Kook de pompoen tot deze gaar is met een snufje zout. Laat goed uitstomen en het liefste ook nog afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten in de foodprocessor/blender en maal het tot een gladde massa. Voorheen gebruikte ik zelf de hak molen van mijn staafmixer, die niet zo sterk is, dan maalde ik eerst de amandelen en de knoflook, voordat ik de rest toevoegde.
  • Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat je een smeuïge massa krijgt.
  • Proef en voeg eventueel naar smaak extra kaas toe.Klaar, dit was het alweer! Heerlijk als spread te gebruiken op bijvoorbeeld toast of op een pizza. Ook heerlijk als een soort van pesto door je pasta heen te roeren of in een lasagne te verwerken!

Notities

Trek in iets anders met pompoen? Probeer dan eens onze heerlijke recept voor pompoen kaasfondue.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pompoen

Recept Pompoen Pesto

Trek in iets anders met pompoen? Probeer dan eens onze heerlijke recept voor pompoen kaasfondue.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik krijg hierdoor echt de neiging om die lepel te pakken en een dikke kwak op een broodje te smeren, haha. Ziet er echt heel lekker uit!

    1. Maris Author says:

      Hmm goed idee, ik heb nog een kliekje in de koelkast liggen!

  2. Klinkt echt heerlijk! Bedankt voor het recept!

  3. Dat Blondje says:

    Wow, dat ziet er heerlijk uit! Ik ga vandaag verse pompoenen halen, dus ik weet al wat er op mijn kook – to do lijstje komt te staan!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close