Pompoen risotto is één van mijn favoriete recepten in de herfst. Stiekem buiten de herfst ook wel. Ik maak hem op verschillende manieren, maar vandaag deel ik mijn simpele versie met pompoen en tijm met jullie.
Gek op risotto? Misschien vind je volgende recepten ook lekker:
Ingrediënten pompoen risotto met tijm
voor 2 personen
450 gr schoongemaakte pompoen in blokjes
1 glas droge witte wijn
2 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst)
1 kleine ui (gesnipperd)
150 gr risotto rijst
1000 ml bouillon (als je bouillonblokjes gebruikt, gebruik er dan 2 op een liter water)
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 takjes verse tijm
Olijfolie, zout & peper
Bereiding
- Zet je pan op middelhoog vuur. Fruit je gesnipperde ui met wat olie. Voeg zodra de uitjes zacht zijn de knoflook toe. Zodra je keuken heerlijk begint te ruiken naar knoflook en ui, mag de risotto rijst erbij.
- Goed doorroeren, zodat alle rijst bedekt wordt met olie en gaat glansen. Voeg de kleine blokjes pompoen toe en roer deze er ook goed doorheen. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Blus het geheel nu af door er een glas wijn bij te gooien.
- Zodra de wijn verdampt is gaan we over op de bouillon. Schep een flinke lepel bouillon bij de risotto en roer dit door. Is de bouillon ook opgenomen en verdampt? Nog een lepel erbij! Blijf dit herhalen totdat je rijst gaar is. Dit kun je het beste testen door een korrel te proeven. De rijst is klaar als de kern van de korrels net aan zacht is.
- Haal de pan van de hittebron af en roer de kaas er doorheen. Serveer met wat vers gemalen peper en nog een extra takje tijm.
Eet smakelijk! Geniet van dit heerlijke herfst gerecht.