Pompoen-Venkel Stamppot uit de Multicooker (Instant Pot / Crockpot)

Deel met vrienden en familie

Pompoen-venkel stamppot uit de multicooker is misschien net even een andere stamppot dan je gewend bent, maar wel super lekker. We maken deze stamppot helemaal af met een beetje geitenkaas en pompoenpitjes. 

Pompoen-Venkel Stamppot uit de Multicooker

Zelf gebruik altijd een Instant Pot, zoals jullie mogelijk weten ben ik echt dol op dat apparaat. Ik schreef er zelfs een boek over! Je kunt dit recept voor stamppot ook heel goed in een andere multicooker bereiden, zoals bijvoorbeeld de Crockpot Express of de Ninja Foodi, als er maar een hoge druk functie op zit.

Deze pompoen-venkelstamppot is vegetarisch, maar je kunt spekjes toevoegen, als je dat graag wilt.

Pompoen venkel stamppot

Stampotten met gemak dankzij het stoommandje

Hoewel niet strikt noodzakelijk, bewijst het stoommandje voor de Instant Pot zich als een onmisbare tool. Gewoon alles in het mandje gooien en wanneer het gerecht klaar is, haal je het eenvoudig met de hendel uit de pot, terwijl al het overtollige vocht achterblijft. Het gedoe met afgieten behoort tot het verleden. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een stoommandje, geen zorgen, je kunt het ook zonder proberen. Maar wees gewaarschuwd, zonder het handige mandje, moet je wel iets meer moeite doen om het vocht af te gieten.

Wist je trouwens dat we ook verschillende Nederlandstalige e-books hebben voor de Instant Pot? Ontdek meer in onze collectie!

Pompoen-Venkel Stamppot uit de Multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)

Pompoen-venkel stamppot uit de multicooker is misschien net even een andere stamppot dan je gewend bent, maar wel super lekker. We maken deze stamppot helemaal af met een beetje geitenkaas en pompoenpitjes. 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
HP in de Instant Pot 6 minuten
Totale tijd 21 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

 • 2 stronken venkel
 • 400 gr pompoen in blokjes
 • 300 gr aardappel in blokjes
 • 1 snuf zout
 • 250 ml water
 • 100-150 gr geitenkaas zachte
 • 1 eetlepel pompoenpitjes

Instructies

 • Verwijder kop en kont van de venkel, snijd door vieren en daarna in reepjes.
  2 stronken venkel
 • Giet 250 ml water in de pot en plaats hier het stoommandje in. Vul met de venkel, pompoen en aardappels. Bestrooi met een snuf zout.
  400 gr pompoen, 300 gr aardappel, 250 ml water, 1 snuf zout
 • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en stel je de timer in op 6 minuten.
 • Zodra de timer afgelopen is, open je direct het ventiel, een quick release dus. Haal voorzichtig het stoommandje eruit. Geen stoommandje? Giet het vocht er dan uit, maar bewaar wel wat vocht.
  Stamp je stamppot goed door elkaar, samen met de geitenkaas en eventueel wat extra kookvocht, als je stamppot wat te dik is.
  100-150 gr geitenkaas
 • Serveer optioneel met wat pompoenpitjes.
  1 eetlepel pompoenpitjes
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees, Nederlands

Meer Instant Pot recepten

Flying Foodie staat vol met heerlijke recepten, waaronder de lekkerste Nederlandse Instant Pot recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende recepten:

Of kijk op onze pagina: Nederlandse Instant Pot Recepten.

Pin deze Pompoen-Venkel Stamppot uit de Multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met je favoriete Nederlandse Instant Pot recepten, of lekkerste stamppotjes.

Pompoen-Venkel Stamppot uit de multicooker

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close