Simpele herfst pompoenrisotto met tijm

Deel met vrienden en familie

Pompoen risotto is één van mijn favoriete recepten in de herfst. Stiekem buiten de herfst ook wel. Ik maak hem op verschillende manieren, maar vandaag deel ik mijn simpele versie met pompoen en tijm met jullie.

Pompoenrisotto met tijm

Pompoenrisotto is een gerecht dat je keer op keer wilt maken als de bladeren beginnen te vallen en de temperaturen dalen. Het is een perfecte manier om de herfst op je bord te brengen. De zachte, romige textuur van de risotto past perfect bij de zoete en nootachtige smaak van pompoen. Samen met de subtiele kruidigheid van tijm wordt dit gerecht een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Simpele herfst risotto

Een van de grootste voordelen van dit gerecht is de eenvoudige bereiding. Zelfs als je geen ervaren kok bent, kun je met dit recept een indrukwekkende herfstmaaltijd op tafel zetten. Het geheim zit in het geduldig roeren van de risotto terwijl je de bouillon geleidelijk toevoegt. Hierdoor kan de rijst de vloeistof absorberen en een heerlijke, romige textuur krijgen.

Meer recepten

Gek op risotto? Misschien vind je volgende recepten ook lekker:

Simpele herfst pompoen risotto met tijm

Pompoen risotto is één van mijn favoriete recepten in de herfst. Stiekem buiten de herfst ook wel. Ik maak hem op verschillende manieren, maar vandaag deel ik mijn simpele versie met pompoen en tijm met jullie.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 450 gr pompoen in blokjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt of geperst
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 150 gr risotto rijst
  • 1000 ml bouillon als je bouillonblokjes gebruikt, gebruik er dan 2 op een liter water
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 takjes verse tijm
  • extra virgin olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet je pan op middelhoog vuur. Fruit je gesnipperde ui met wat olie. Voeg zodra de uitjes zacht zijn de knoflook toe. Zodra je keuken heerlijk begint te ruiken naar knoflook en ui, mag de risotto rijst erbij.
  • Goed doorroeren, zodat alle rijst bedekt wordt met olie en gaat glansen. Voeg de kleine blokjes pompoen toe en roer deze er ook goed doorheen. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Blus het geheel nu af door er een glas wijn bij te gooien.
  • Zodra de wijn verdampt is gaan we over op de bouillon. Schep een flinke lepel bouillon bij de risotto en roer dit door. Is de bouillon ook opgenomen en verdampt? Nog een lepel erbij! Blijf dit herhalen totdat je rijst gaar is. Dit kun je het beste testen door een korrel te proeven. De rijst is klaar als de kern van de korrels net aan zacht is.
  • Haal de pan van de hittebron af en roer de kaas er doorheen. Serveer met wat vers gemalen peper en nog een extra takje tijm.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pompoen, risotto

Pin deze Simpele herfst pompoen risotto met tijm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close