Pompoensoep met appel en gember

Deel met vrienden en familie

Pompoensoep met appel en gember. Lekker, makkelijk, gezond en ook nog eens heerlijk verwarmend. Meer recepten met pompoen? Kijk dan eens hier. Wij zijn namelijk gek op pompoen!

Pompoensoep met Appel en Gember

Deze pompoensoep met appel en gember is een heerlijke, gezonde optie voor wie op zoek is naar een verwarmend gerecht boordevol groenten. De combinatie van zoete flespompoen en frisse appel zorgt voor een verrassend volle smaak, terwijl de gember een subtiel pittige kick toevoegt. Deze soep is ideaal voor koude dagen en past goed binnen een gezond voedingspatroon, dankzij de mix van voedzame ingrediënten en de rijke hoeveelheid vezels en vitamines die het biedt.

Gezonde Soep met Veel Groente

Pompoen is een geweldige bron van vitamine A en C, die bijdragen aan een sterk immuunsysteem en gezonde huid. Samen met wortel en appel levert deze soep een flinke dosis antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Door de soep te combineren met gember en knoflook, die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen, ontstaat er een voedzaam gerecht dat zowel de smaakpapillen als het welzijn ten goede komt.

Variaties en Serveertips voor Pompoensoep

Deze pompoensoep is ook veelzijdig in bereiding. Heb je wat meer tijd? Probeer dan de pompoenblokjes eerst te roosteren in de oven voor een extra diepe smaak. Deze geroosterde pompoen voegt een licht gekarameliseerde smaak toe die perfect harmonieert met de appel en gember. Maak de soep af met wat geroosterde pompoenpitten of een scheutje kokosroom voor extra smaak en een mooie presentatie.

Pompoensoep met appel en gember

Pompoensoep met appel en gember. Lekker, makkelijk, gezond en ook nog eens heerlijk verwarmend.
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients

  • 1 flespompoen
  • een winter wortel/peen
  • 1 flinke duim verse gember
  • 2-3 sjalotjes
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1 appel
  • 1000 ml groentebouillon

Instructions

  • Was de pompoen en snijd deze doormidden. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes. Als je wilt kun je de pompoen schillen, maar nodig is het niet.
    1 flespompoen
  • Was de peen en appel, schil of schraap ze schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook. Doe hetzelfde met de gember. Deze kun je ook raspen i.p.v. fijn te snijden.
    een winter wortel/peen, 1 flinke duim verse gember, 2-3 sjalotjes, 3-4 teentjes knoflook
  • Verwarm wat olie in een ruime (soep)pan. Fruit hier de ui en gember in, totdat de ui glazig is; zo'n 3 minuten. Voeg knoflook, wortel en de pompoenblokjes toe en bak dit zo'n 5 minuten mee.
  • Nu is het tijd om de appel en bouillon toe te voegen. Roer goed door, breng aan de kook en laat vervolgens zo'n 20 minuten pruttelen.
    1 appel, 1000 ml groentebouillon
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Meer tijd? Rooster dan pompoenblokjes in de oven, op 220 graden Celsius met wat olie, zout en knoflook! Dat is een heerlijke toevoeging aan je soep!
Author: Mariska
Calories: 58kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: kerst vegan, kerst vegetarisch, koolhydraatarm, Pompoen, Soep, vegan, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 58kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 1g | Fat: 0.1g | Saturated Fat: 0.03g | Polyunsaturated Fat: 0.04g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Sodium: 996mg | Potassium: 133mg | Fiber: 2g | Sugar: 8g | Vitamin A: 619IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 19mg | Iron: 0.2mg

Pin dit recept voor Pompoensoep met appel en gember!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Pompoensoep met appel en gember

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oh dit lijkt me wel wat! Ik was nooit zo’n soepeter maar sinds ik pompoensoep heb ontdekt, ben ik helemaal om!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close