Pot-in-Pot methode voor de Instant Pot

PIP oftewel de ‘Pot-in-Pot methode’ voor de Instant Pot is een techniek waarbij je onder hoge druk kunt koken, zonder de minimaal 250 ml vocht die de pot nodig heeft om op druk te komen aan je gerecht toe te voegen. Vaak wordt deze methode gebruikt om bijvoorbeeld cheesecake of lasagne te maken, daar wil je geen extra vocht bij hebben. De methode komt ook goed van pas als je kleinere hoeveelheden wilt maken van een recept, of wanneer je meerdere gerechten tegelijk wilt bereiden. Denk bijvoorbeeld aan rijst en saus. 

Pot-in-Pot methode voor de Instant Pot

Vandaag leggen we je alles uit:

  • Hoe werkt de Pot-in-Pot methode voor de Instant Pot?
  • Voorkom een BURN met Pot-in-Pot bereiding!
  • Welke accessoires heb je nodig?

Hoe werkt de Pot-in-Pot methode voor de Instant Pot?

De PIP methode werkt heel eenvoudig: plaats je meegeleverde trivet in de pot van de Instant Pot en schenk er 250 ml water bij. Plaats een hittebestendige pot op het trivet en plaats daar al je ingrediënten in. Sluit de pot en volg het recept. Het lijkt dus heel erg op een Instant Pot bereiding zoals je gewend bent, alleen plaats je nu een extra pot op je trivet.

Ook bij de Pot-in-Pot methode geldt dat je ALTIJD de RVS binnenpot in de Instant Pot moet hebben.

Trivet in Instant Pot
Instant Pot Pot in Pot methode

Voorkom een BURN met Pot in Pot bereiding

Wanneer je wat vaker met de Instant Pot kookt en zeker als je zelf gaat experimenteren kan het voorkomen dat je een BURN melding krijgt. Meestal komt dit doordat je te weinig vocht gebruikt, maar soms ook omdat je ingrediënten teveel vocht opnemen. In sommige gevallen wil je echter geen extra vocht toevoegen, omdat het gerecht dan te waterig wordt, denk bijvoorbeeld aan havermout. Een Pot-in-Pot bereiding kan dan een oplossing bieden!

Welke accessoires heb je nodig?

Voor de Pot-in-Pot methode heb je slechts twee accessoires nodig:

  • Trivet
  • Hittebestendige kom of vorm
Trivet voor Instant Pot

De trivet krijg je standaard meegeleverd bij de Instant Pot en de hittebestendige kom of vorm kan gewoon elke zijn die je ook in de oven zou kunnen gebruiken. Je moet alleen wel opletten dat er nog stoom langs de pot kan en je deksel er nog op past!

Veel succes bij het gebruiken van de Pot-in-Pot methode en als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

Pin deze uitleg!

Deze uitleg niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. 

Instant Pot Pot in Pot methode

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close