Preisoep met garnalen en mascarpone is een heerlijke lentesoep die super simpel te maken is. Deze soep staat binnen 30 minuten op tafel en is helemaal in het seizoen.
Lentesoep met prei
Prei vind ik zelf echt goed passen bij het voorjaar. De frisse groene kleur en het lichte karakter van deze soep dragen extra bij aan het lentegevoel. Geen fan van garnalen? Gerookte zalm doet het ook heel goed met in dit recept. Omdat de soep vrij licht is, is het natuurlijk ook een goede optie voor een lunch. Nu we op het moment toch elke dag thuis lunchen, is het niet zo moeilijk om even wat soep te maken of op te warmen.
Naast dit recept hebben we nog veel meer heerlijke soeprecepten.
Ingrediënten Preisoep met Garnalen en Mascarpone
2 grote preien
600 ml bouillon (groente- of visbouillon)
1/3 bosje dille (+ extra voor garnering)
2 eetlepels mascarpone
bakje Hollandse garnalen
olie, zout en peper
Bereiding
- Snijd de prei in ringen en was goed schoon, in prei zit vaker wel dan niet aarde. Verwarm een scheut olie in een soeppan en bak hier de prei in tot het goed glazig is. Ongeveer 3 minuten.
- Voeg de bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen, ongeveer 10 minuten.
- Voeg dille toe en laat deze 1 minuut mee koken. Daarna mag de mascarpone erbij en pureren we het direct tot een gladde soep. Dit kan in een blender, met een staafmixer of met bijvoorbeeld een Nutribullet.
- Schep in kommen en schep de garnaaltjes erbij. Super simpel, maar oh zo lekker!