Proteïnepannenkoeken

Deel met vrienden en familie

Proteïnepannenkoeken zijn de ideale manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Dit is belangrijk als je veel sport (en spieren wilt opbouwen) of als je een koolhydraatarm dieet volgt. Naast dat eiwitpannenkoeken een gezonde en lekkere manier zijn om je dieet aan te vullen, zijn ze erg praktisch. Je kunt de pannenkoeken van te voren klaarmaken en meenemen als snack of licht maaltijd voor onderweg.

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten worden ook wel bouwstenen genoemd. Ze helpen je lichaam om spieren op te bouwen én zijn verantwoordelijk voor allerlei regelprocessen. Een tekort aan eiwitten kan leiden tot verschillende gezondheidskwalen, waaronder vermoeidheid. Eiwitten haal je uit dierlijke en plantaardige producten, maar voor vegetariërs of mensen die intensief sporten kan het verstandig zijn om hun eiwitinname ook uit andere bronnen te halen.

Wat zijn de voordelen van proteïnepannenkoeken?

Het voordeel van eiwitpannenkoeken is dat je op een snelle, eenvoudige én lekkere manier voldoende eiwitten binnenkrijgt. Je kunt de pannenkoeken naar smaak beleggen en eenvoudig meenemen. Maak de proteïnepannenkoeken ´s avonds klaar en neem ze de volgende dag mee naar school of je werk. Ook kun je de pannenkoeken enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen!

Proteïnepannenkoeken

Zoete of hartige eiwitpannenkoeken

Je belegt de eiwitpannenkoeken precies op de manier die jij lekker vindt. Ga voor een zoete pannenkoek of kies voor een hartig beleg. Als je de proteïnepannenkoek vult met kipfilet, groentes en een dressing, heb je in een handomdraai een snelle en goed vullende lunch of avondmaaltijd op tafel staan. Andere opties zijn een eiwitpannenkoek met kalkoenfilet, rundergehakt, gewokte groentes of zalm. Ga je voor zoet? Beleg de pannenkoek dan met je favoriete fruit, honing, Griekse yoghurt of siroop.

Hetzelfde als gewone pannenkoeken bakken

Het maken van eiwitpannenkoeken is heel eenvoudig. Als je gewone pannenkoeken kunt bakken, kun je ook proteïnepannenkoeken bakken. Het enige verschil zijn namelijk de ingrediënten van het beslag. Om de pannenkoeken te bakken heb je een koekenpan en keukenmachine of blender nodig. Eventueel kun je het beslag ook handmatig mixen met een garde en een grote beslagkom.

Wat is het geheim achter de perfecte pannenkoek?

Wil jij een écht mooie pannenkoek bakken die niet uit elkaar valt? Laat de pannenkoekenmix dan een uurtje rusten voordat je aan de slag gaat. De mix wordt hierdoor gladder en luchtbelletjes verdwijnen. Daarnaast bak je pannenkoeken op een niet al te hoog vuur en check je tussendoor of de andere kant al gaar is door de pannenkoek voorzichtig op te tillen met een vork.

Pancakes

Proteïnepannenkoeken zijn de ideale manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Dit is belangrijk als je veel sport (en spieren wilt opbouwen) of als je een koolhydraatarm dieet volgt. Naast dat eiwitpannenkoeken een gezonde en lekkere manier zijn om je dieet aan te vullen, zijn ze erg praktisch. Je kunt de pannenkoeken van te voren klaarmaken en meenemen als snack of licht maaltijd voor onderweg.
Porties 6 pannenkoeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 20 gr eiwitpoeder
  • 50 gr havermout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 100 ml melk mag plantaardige melk zijn
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • olie of boter

Instructies

  • Mix het eiwitpoeder, havermout, banaan, ei, zout en kaneel door elkaar met een scheutje melk.
    20 gr eiwitpoeder, 50 gr havermout, 1 banaan, 1 ei, 100 ml melk, snufje zout, snufje kaneel
  • Voeg steeds een beetje meer melk toe totdat je beslag een glad geheel vormt.
  • Laat het beslag een uurtje rusten of ga direct door naar de volgende stap.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olie of wat boter. Wacht tot de pan goed heet is voordat je het beslag in de pan giet.
  • Maak meerdere kleine pannenkoekjes of één grote pannenkoek. Maak bij voorkeur niet al te dikke pannenkoeken als je zeker wilt weten dat ze goed gaar worden van binnen.
  • Til met een vork de pannenkoek voorzichtig op om te checken of hij goudbruin is aan de andere kant.
  • Zo ja, draai de pannenkoek dan om en laat deze kant nog even garen.
  • Serveer de eiwitpannenkoeken direct met je favoriete topping of laat ze afkoelen als je ze wilt bewaren.

Notities

Notitie: gebruik bij voorkeur een eiwitpoeder met een neutrale smaak (zoals vanille) als je de proteïnepannenkoeken makkelijk wilt kunnen combineren met verschillende ingrediënten.
Auteur: Mariska
calorieën: 83kcal
Gang: ontbijt
Keuken: Westers
Trefwoord: pannenkoek

Nutrition

Calorieën: 83kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 6g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 0.4g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 23mg | Potassium: 146mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 89IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 41mg | Iron: 1mg

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close