Proteïnepannenkoeken zijn de ideale manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Dit is belangrijk als je veel sport (en spieren wilt opbouwen) of als je een koolhydraatarm dieet volgt. Naast dat eiwitpannenkoeken een gezonde en lekkere manier zijn om je dieet aan te vullen, zijn ze erg praktisch. Je kunt de pannenkoeken van te voren klaarmaken en meenemen als snack of licht maaltijd voor onderweg.
Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?
Eiwitten worden ook wel bouwstenen genoemd. Ze helpen je lichaam om spieren op te bouwen én zijn verantwoordelijk voor allerlei regelprocessen. Een tekort aan eiwitten kan leiden tot verschillende gezondheidskwalen, waaronder vermoeidheid. Eiwitten haal je uit dierlijke en plantaardige producten, maar voor vegetariërs of mensen die intensief sporten kan het verstandig zijn om hun eiwitinname ook uit andere bronnen te halen.
Wat zijn de voordelen van proteïnepannenkoeken?
Het voordeel van eiwitpannenkoeken is dat je op een snelle, eenvoudige én lekkere manier voldoende eiwitten binnenkrijgt. Je kunt de pannenkoeken naar smaak beleggen en eenvoudig meenemen. Maak de proteïnepannenkoeken ´s avonds klaar en neem ze de volgende dag mee naar school of je werk. Ook kun je de pannenkoeken enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen!
Zoete of hartige eiwitpannenkoeken
Je belegt de eiwitpannenkoeken precies op de manier die jij lekker vindt. Ga voor een zoete pannenkoek of kies voor een hartig beleg. Als je de proteïnepannenkoek vult met kipfilet, groentes en een dressing, heb je in een handomdraai een snelle en goed vullende lunch of avondmaaltijd op tafel staan. Andere opties zijn een eiwitpannenkoek met kalkoenfilet, rundergehakt, gewokte groentes of zalm. Ga je voor zoet? Beleg de pannenkoek dan met je favoriete fruit, honing, Griekse yoghurt of siroop.
Hetzelfde als gewone pannenkoeken bakken
Het maken van eiwitpannenkoeken is heel eenvoudig. Als je gewone pannenkoeken kunt bakken, kun je ook proteïnepannenkoeken bakken. Het enige verschil zijn namelijk de ingrediënten van het beslag. Om de pannenkoeken te bakken heb je een koekenpan en keukenmachine of blender nodig. Eventueel kun je het beslag ook handmatig mixen met een garde en een grote beslagkom.
Wat is het geheim achter de perfecte pannenkoek?
Wil jij een écht mooie pannenkoek bakken die niet uit elkaar valt? Laat de pannenkoekenmix dan een uurtje rusten voordat je aan de slag gaat. De mix wordt hierdoor gladder en luchtbelletjes verdwijnen. Daarnaast bak je pannenkoeken op een niet al te hoog vuur en check je tussendoor of de andere kant al gaar is door de pannenkoek voorzichtig op te tillen met een vork.