Glutenvrije Crumble met Pruimen, Amandel en Kokos

Deel met vrienden en familie

Glutenvrije Crumble met Pruimen, Amandel en Kokos. Perfect zomers recept wat misschien nog wel lekkerder is dan het traditionele recept. Hij is zo lekker, maar nog lekkerder met een bolletje (slagroom)ijs!

Glutenvrije Crumble met Pruimen

Het is volop zomer. Dat betekent niet alleen dat de spreekwoordelijke komkommertijd is aangebroken, maar ook de pruimentijd. Van juli tot oktober is het pruimenseizoen. Natuurlijk kun je ze lekker zo uit de hand eten, maar je kunt er ook een heerlijke crumble van maken. Is weer eens wat anders dan de geijkte appel!

Pruimentijd

Vroegen hadden we een pruimenboom en hier kwamen altijd superveel pruimen vanaf. Zoveel, dat het op een gegeven moment uit mijn oren kwam. We maakten er vooral pruimenjam van of aten ze gewoon zo. Op een gegeven moment kon ik geen pruim meer zien.

Inmiddels is er alweer een flink aantal jaar verstreken en begin ik pruimen weer te waarderen.  Eerlijk is eerlijk, het is een heerlijke vrucht, die het ook in Nederland prima doet.

Glutenvrije Crumble met Pruimen, Amandel en Kokos

Glutenvrije Crumble met Pruimen, Amandel en Kokos. Perfect zomers recept wat misschien nog wel lekkerder is dan het traditionele recept.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • bak van 20x10 cm

Ingrediënten

Pruimenmengsel

  • 6 pruimen ontpit en in grove stukken
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 kruidnagel
  • 2 kardemom potjes optioneel
  • 1 sinaasappel Sap & geraspte schil s
  • 0.35 citroen Sap en schil
  • 1 theelepel l kaneel

Glutenvrije Kruimel laag

  • 75 gr glutenvrije bloem
  • 30 gr kokos rasp
  • 75 gr boter
  • 30 gr amandel meel
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng alle ingrediënten van het pruimenmengsel in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat het mengsel 10 minuutjes met de deksel erop zachtjes koken.
    6 pruimen, 2 eetlepels bruine suiker, 1 kruidnagel, 2 kardemom potjes, 1 sinaasappel, 0.35 citroen, 1 theelepel l kaneel
  • Haal de deksel van de pan en laat het twee minuten inkoken op hoog vuur.
  • Meng ondertussen je ingrediënten van je kruimel in een andere bak. Dit doe je door in het deeg te knijpen met je vingers. Je zou ook een handmixer kunnen gebruiken.
    75 gr glutenvrije bloem, 30 gr kokos rasp, 75 gr boter, 30 gr amandel meel, 1 eetlepel bruine suiker, snufje zout
  • Giet je pruimenmengsel in een ovenschaal en verdeel de kruimel erover. Zet het geheel in de oven en bak het 20 a 25 minuten tot de kruimel een goudbruine kleur heeft.

Notities

Hij is zo lekker, maar nog lekkerder met een bolletje (slagroom)ijs!
Auteur: Mariska
calorieën: 381kcal
Gang: Dessert
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: glutenvrij, lactosevrij

Nutrition

Calorieën: 381kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 5g | Fat: 25g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 126mg | Potassium: 287mg | Fiber: 6g | Sugar: 23g | Vitamin A: 887IU | Vitamin C: 32mg | Calcium: 67mg | Iron: 1mg

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. lifeisamesss says:

    super leuk!

  2. Hmmm, klinkt heerlijk!

  3. iiiThinkPink says:

    Ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close