Glutenvrije Crumble met Pruimen, Amandel en Kokos. Perfect zomers recept wat misschien nog wel lekkerder is dan het traditionele recept. Hij is zo lekker, maar nog lekkerder met een bolletje (slagroom)ijs!
Glutenvrije Crumble met Pruimen
Het is volop zomer. Dat betekent niet alleen dat de spreekwoordelijke komkommertijd is aangebroken, maar ook de pruimentijd. Van juli tot oktober is het pruimenseizoen. Natuurlijk kun je ze lekker zo uit de hand eten, maar je kunt er ook een heerlijke crumble van maken. Is weer eens wat anders dan de geijkte appel!
Pruimentijd
Vroegen hadden we een pruimenboom en hier kwamen altijd superveel pruimen vanaf. Zoveel, dat het op een gegeven moment uit mijn oren kwam. We maakten er vooral pruimenjam van of aten ze gewoon zo. Op een gegeven moment kon ik geen pruim meer zien.
Inmiddels is er alweer een flink aantal jaar verstreken en begin ik pruimen weer te waarderen. Eerlijk is eerlijk, het is een heerlijke vrucht, die het ook in Nederland prima doet.
super leuk!
Hmmm, klinkt heerlijk!
Ziet er lekker uit!