Heerlijke Pastinaak puree

Recept pastinaak puree

Pastinaak puree. Heb je wel eens puree gemaakt van pastinaak? Het is een heerlijke vervanger van de standaard aardappelpuree. In Nederland wordt het vooral rond de kerst gegeten, maar ook daarna is het nog steeds super lekker!

Zelf vind ik pastinaak puree altijd heel erg lekker met wild (bijvoorbeeld hert of zwijnenvlees) of suddervlees, maar het past ook heel goed bij paddenstoelen en bietjes.

Benodigdheden Pastinaak Puree

voor 4 personen
800 gr pastinaak
100 gr roomboter
1 à 2 eetlepels room

Bereiding Pastinaak Puree

  1. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Doe de stukjes meteen in flink wat water, anders heb je kans dat de pastinaak gaat verkleuren. Dit maakt voor de smaak niet zoveel uit, maar het ziet er toch wat minder smakelijk uit. Mocht je nog wat andere dingen moeten voorbereiden voor het eten, dan kun je de pastinaak zo laten staan, tot je hem gaat gebruiken.
  2. Breng de pastinaak met weinig water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook dit tot de pastinaak gaar is, afhankelijk van hoe groot je de pastinaak hebt gesneden, zal dit ongeveer 15 à 20 minuten in beslag nemen.
  3. Giet af en en roer de roomboter er doorheen. In tegenstelling door aardappelpuree, kun je de pastinaak prima met een staafmixer pureren, maar met de hand gaat het net zo makkelijk! Voeg een klein beetje room toe en roer nog even door.

Eetsmakelijk! Zo simpel kan het dus zijn.

Wat te eten bij pastinaak puree? Wat dacht je van:

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *