Pastinaak puree. Heb je wel eens puree gemaakt van pastinaak? Het is een heerlijke vervanger van de standaard aardappelpuree. In Nederland wordt het vooral rond de kerst gegeten, maar ook daarna is het nog steeds super lekker!
Pastinaak Puree is een heerlijke vervanger (of aanvulling op) aardappelpuree. Je kan het in plaats van aardappel eten of door elkaar mixen met half pastinaak half aardappel. We geven je een een simpel basisrecept die je naar hartenlust kan uitbreiden. Ga bijvoorbeeld eens voor een handje kaas er doorheen, of voor extra luxe met een paar druppels truffelolie.
Pastinaak is koolhydraatarm en je kan dit recept dan ook goed gebruiken om bekende recepten met aardappelpuree koolhydraatarm te maken zoals bijvoorbeeld Spitskool ovenschotel of Indonesische zuurkoolschotel met gehakt
Kerst bijgerecht
Het zal je niet verbazen dat deze groenten puree populair is in de herfst en tijdens de feestdagen. Het is de perfecte aanvulling op je kerstmenu. Het is vrij licht en daarom een heerlijke aanvulling op een al rijke maaltijd. Ga je voor luxe, haal de puree dan door een zeef. Daar wordt ze extra smooth van en dat ziet er altijd goed uit.
Wat eet bij je pastinaak puree?
Zelf vind ik pastinaak puree altijd heel erg lekker met wild (bijvoorbeeld hert of zwijnenvlees) of suddervlees, maar het past ook heel goed bij paddenstoelen en bietjes. Wat dacht je van:
Pin deze Pastinaak Puree!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat grappig, nee nog nooit gemaakt. Zaterdag at ik wel bloemkoolpuree, wat ik overigens ook heel apart vond, wel heel lekker, met nootmuskaat!
Bloemkool puree is ook echt heerlijk. Ik zou zeggen probeer de pastinaak ook een keer!
Ben benieuwd hoe dit zou smaken! Heb het volgens mij nog nooit gegeten.
Ik stamp pastinaak vaak door mijn zoete aardappel puree heen om het wat minder zoet te maken! Maar dit ga ik zeker ook een keer proberen