Quiche Lorraine is echt een klassiek recept met ei en spekjes. De quiche is zowel voor de lunch, als het avondeten heerlijk en doet het ook heel erg goed op een high tea of tijdens een picknick. Ontdek hoe je zelf eenvoudig het perfecte deeg bereidt voor die onmiskenbare korst. Voor een lichtere twist bieden we alternatieven voor boter, room en kaas, maar onthoud: bij het aanpassen van de ingrediënten kan de smaak variëren.
Quiche Lorraine
Een Quiche Lorraine heeft een super simpele vulling van ei, room, spekjes en vaak ook kaas. Prei hoort niet in een klassieke Quiche Lorraine. Hoewel ook lekker, is het dan wel een andere quiche.
Voor dit recept maken we zelf het deeg voor de korst. Dit is super makkelijk. Het belangrijkste is dat je ingrediënten heel koud zijn en je niet te lang kneedt. In de zomer kun je de boter zelfs even in de vriezer leggen. Het makkelijkste gaat het maken van het deeg met een keukenmachine, waarbij je kort het deeg door elkaar pulseert. Bij weinig tijd kun je ook kant-en-klaar deeg gebruiken, maar met een keukenmachine is het eigenlijk zo gepiept.
Frans recept
Quiche Lorraine is echt een klassiek Frans gerecht en zoals je weet zijn die niet vies van flinke hoeveelheden boter, room en eieren. Heerlijk! Wil je minder vet of kun je niet tegen lactose, dan kun je ingrediënten aanpassen. Let wel op, minder vet is vaak ook een inlevering op smaak.
- Boter is te vervangen door plantaardige boter of margarine.
- Room kun je vervangen door kookroom, of de helft door melk, of door plantaardige room.
- Gruyere kaas kun je vervangen door belegen- of extra belegen kaas.
- De spekjes kun je vervangen door vegetarische stukjes spek.
Een vegan quiche lorraine gaat niet zo makkelijk, aangezien ei een hoofdbestanddeel is.
Pin dit recept voor Quiche Lorraine!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.