Quiche met Broccoli en Kipgehakt

Deel met vrienden en familie

Probeer deze heerlijke Quiche met Broccoli en Kipgehakt! Dit quiche-recept is ideaal voor een gezonde avondmaaltijd, maar ook perfect voor feestjes of een picknick. Kies voor zelfgemaakt of kant-en-klaar deeg, en voeg een vleugje miso toe voor extra diepte. Een smakelijke ovenschotel die simpel te maken is en boordevol smaak zit. 

Quiche met Broccoli en Kipgehakt

Elk jaar organiseren ze bij Arthur op kantoor een ontbijtfeestje waarbij iedereen iets lekkers meebrengt. Uiteraard wordt er meteen naar mij gekeken om iets te maken. Dit jaar koos ik voor deze quiche met broccoli en kipgehakt. Niet alleen is hij ontzettend smaakvol, maar hij is ook makkelijk mee te nemen én zowel warm, als koud heerlijk. Perfect voor zulke gelegenheden! En natuurlijk niet onbelangrijk: snel en makkelijk te maken. Ik ben gek op koken, maar mijn agenda staat ook vaak genoeg vol!

Broccoli quiche als makkelijke maaltijd met veel groente

Makkelijke quiche met kip

Deze keer maken we een makkelijke quiche met kip die je in een handomdraai op tafel zet. Zelf deeg maken is een optie, maar voor dit gerecht kun je net zo goed kant-en-klaar deeg gebruiken. Kipgehakt maakt de bereiding nog eenvoudiger; je hoeft niets te snijden, en het gaart snel. Voor extra smaak kun je optioneel wat miso toevoegen. Dit zorgt voor een heerlijke umami-smaak, die fantastisch combineert met broccoli. Een echte aanrader!

Quiche met Broccoli en Kipgehakt

Probeer deze heerlijke Quiche met Broccoli en Kipgehakt! Dit quiche-recept is ideaal voor een gezonde avondmaaltijd, maar ook perfect voor feestjes of een picknick. Kies voor zelfgemaakt of kant-en-klaar deeg, en voeg een vleugje miso toe voor extra diepte. Een smakelijke ovenschotel die simpel te maken is en boordevol smaak zit. 
Porties 8 puntjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

  • quichevorm
  • Vulling voor blindbakken zie notitie onderaan

Ingrediënten

Wanneer je zelf deeg maakt

  • 180 gr bloem
  • 100 gr boter koud!!!
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels water koud!!!

Vulling

  • 300 gr kipgehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 grote stronk broccoli
  • 200 ml room
  • 6 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel miso optioneel
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 snufje zout
  • peper

Instructies

Zelf deeg maken

  • Snijd de koude boter in blokjes en doe dit samen met de bloem, eidooier en het koude water in een keukenmachine. Pulseer totdat het deeg licht samen begint te komen. Het mag nog kruimelig zijn. Als je een stukje tussen je vingers knijpt, moet het samen blijven hangen.
    180 gr bloem, 100 gr boter, 1 eidooier, 2 eetlepels water
  • Bebloem een werkplaats en stort het deeg uit. Duw het samen en rol het uit tot een mooie plak.

Vanaf hier als je kant-en-klaar deeg gebruikt

  • Vet je vorm licht in en leg hier je deeg overheen. Druk goed aan in de hoekjes en snijd overtollig deeg weg. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Zet 10 minuten in de koelkast, terwijl we de rest voorbereiden.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bak je quichedeeg 15 minuten blind (dus met de blindbakvulling), en vervolgens nog 5 minuten zonder je blindbakvulling.

De vulling

  • Was de broccoli. Snijd de broccoli bloemen in kleine roosjes en rasp de stam met een grove rasp.
    1 grote stronk broccoli
  • Bak het kipgehakt bruin met het teentje knoflook. Voeg daar de geraspte broccolistam aan toe en bak kort mee. De roosjes laten we rauw.
    300 gr kipgehakt, 1 teentje knoflook
  • Klop de eieren los met de room, zout, peper, nootmuskaat, mosterd en optioneel miso.
    6 eieren, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel miso, 1 snufje zout, peper, 200 ml room
  • Schep het gehaktmengsel en de broccoliroosjes door je eimengsel. Giet dit in je quichevorm en bestrooi met kaas.
    75 gr geraspte kaas
  • Bak je quiche in het midden van de oven, tot de eieren gestold zijn en het net aan een beetje bruin begint te worden; ongeveer 30-45 minuten.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, voordat je de quiche eruit haalt en aansnijdt.

Notities

Lees meer over blindbakken en een geschikte vulling in ons artikel!
Auteur: Mariska
Gang: brunch, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Europees, Frans
Trefwoord: broccoli, eieren, high tea, kipgehakt, paasrecept, picknick, quiche

Pin dit recept voor Quiche met Broccoli en Kipgehakt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Broccoli quiche met kip en miso

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lekker! Wij hier zijn dol op quiche en ik maak er vaak 1 op zondag; ideaal om restjes op te maken. Ook vaak met broccoli, spekjes of hamblokjes e/o geitenkaas. Ik volsta altijd met (maar) 3 eieren. En met kwark en melk ipv slagroom, lekker fris. Welke doorsnee quichevorm gebruik je?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close