Rabarber Cake

Recept Rabarber Cake
Rabarber cake is niet iets wat snel in je op zal komen, maar hij is heerlijk, geloof me. Een verrukkelijke combinatie van zoete cake en het bijzondere, licht zure van de rabarber.

Rabarber ken ik alleen maar van vroeger als een jam of compote of één of ander vaag toetje wat te zuur was of veel te draderig. Blegh. Tegenwoordig kan ik de smaak van rabarber steeds meer waarderen en dus besloot ik dat het tijd werd dat ik er zelf mee aan de slag ging in de keuken. Deze rabarber cake is daar het resultaat van.

De bakvorm die ik gebruikte is 26 x 17 x 5 cm, maar je zou makkelijk voor een bredere vorm kunnen gaan. Dan krijg je een dunnere cake en dus relatief gezien meer rabarber. Ook leuk zijn natuurlijk muffins! Houd er dan wel rekening mee dat ze minder lang in de oven hoeven te staan.

Recept Rabarber Cake

Benodigdheden Rabarber Cake

170 gr ongezouten boter
2 eieren
80 ml melk
1 theelepel vanilla extract
230 gr bloem
170 gr + wat extra witte basterd suiker
1 1/2 theelepel baking \ bakpoeder
snufje zout
3 a 4 stengels rabarber

Bereiding Rabarber Cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet je bakpan goed in. Was en snijd je rabarber op passend formaat.
  2. We gaan eerst de boter bruinen. Hier komt een heerlijke smaak bij vrij. Smelt de boter in een steelpannetje. Blijf het verhitten, zodat het gaat bubbelen en je het hoort knetteren. Op een geven moment komt er een heerlijke geur vrij en zie je een soort van bruine kruimels verschijnen. Dan is je boter klaar en giet je het over in een ander kommetje (anders blijft het doorwarmen en verbrand je boter!).
  3. Laat de boter nu minimaal 10 minuten afkoelen.
  4. Meng in een grote kom de bloem, suiker, baking en zout door elkaar.
  5. Klop de eieren los en meng met de melk, het vanille extract en je gebruinde boter en meng dit vervolgens in één keer met je droge mengsel. Dit kan je gewoon doen met een houten lepel of spatel, je hoeft niet te kloppen.
  6. Spreid je cake deeg uit over je vorm en druk de rabarber er voorzichtig in.
  7. Bak de rabarber cake in de oven in 20-25 minuten gaar: de bovenkant moet goudkleurig en krokant zijn en als je er een prikker insteekt, moet die er schoon uit komen. Maak je muffins? Dan zou ik al na 18 minuten checken of ze klaar zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *