Ramenburger met Sriracha Mayo

Deel met vrienden en familie

De ramenburger, een burger met ‘broodjes’ gemaakt van ramen/noodles, is een creatie uit Japan. Inmiddels is de rage ook overgewaaid naar Amerika. In Nederland is hij nog niet zo bekend, maar wat niet is kan nog komen, toch?

In Japan maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen ramenburger. Ik had alleen weinig tijd en nog zoveel andere dingen die ik wilde eten, dat de ramenburger er niet van gekomen is. Die moest ik dus een keer zelf gaan maken. Een tijd lang durfte ik het niet aan, maar van de week ben ik toch aan de slag gegaan. Het maken van de noodle broodjes voor de ramenburger ging vele malen makkelijker dan ik had verwacht.

Ingredienten ramenburger noodle burger

Ingrediënten Ramenburger met Sriracha Mayo

voor één ramenburger
1 pakje noodles
1 ei
1 hamburger of tartaartje
mayonnaise
Sriracha hotsauce
kaas
rucola
lente ui (gesneden)

olie om in te bakken

Bereiding

 1. Maak de noodles klaar zoals op de verpakking aangegeven. Ja, dus ook inclusief de kruiden. Zodra ze klaar zijn giet je ze af en laat je ze even afkoelen in de vergiet. Klop ondertussen het eitje los in een ruime kom. Meng de noodles met het ei.
 2. Neem 2 vormpjes en verdeel de noodles hierin, dek het af met wat plasticfolie. Hiermee bedoel ik direct over de ramen, dus niet over het kommetje. Leg iets zwaars op de ramen zodat ze een beetje aangedrukt worden. Zet ze voor minimaal 15 minuten in de koelkast.
 3. Haal de noodles uit de koelkast, verwijder de plasticfolie. Verwarm wat olie in een koekenpan. Keer een kommetje om boven de pan en laat de noodles er voorzichtig uit zakken. Bak op midden hoog vuur aan beide kanten knapperig. Ongeveer 2 minuten per kant. Bak vervolgens je burger en laat de kaas erop smelten. Meng een eetlepel mayonnaise met wat Sriracha hotsauce, zoveel als je zelf lekker vindt.
 4. Tijd om je ramenburger op te bouwen. We beginnen met een noodle broodje, gevolgd door wat Sriracha mayo, rucola, je burger, lente uitjes, afgetopt met nog een noodle broodje.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Yumm! Ik heb laatst ook voor het eerst ramen burgers gemaakt, echt lekker!

 2. Lijkt me een heerlijk recept!

  1. Mariska Author says:

   Dankje 🙂

 3. Wat een grappig idee! Ik had het laatst al gezien op Pinterest maar kon me er niet echt een voorstelling van maken.. Ik ga dit zeker ook eens uitproberen!

  1. Mariska Author says:

   Ik ook niet echt toen ik ze in Japan voorbij zag komen. Ik had ze eigenlijk meer voor de lol gemaakt, maar de smaak was vele malen lekkerder dan ik van te voren had verwacht. Heel sappig.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close