Ravigottesaus voor bij de vis

Deel met vrienden en familie

Ravigottesaus is een heerlijk frisse, romige saus die uitstekend smaakt bij vis! Zoals wel vaker is deze saus zelfgemaakt zoveel lekkerder dan uit een potje!

Ravigotte of Remoulade?

Om de juiste spelling van ravigottesaus te checken, voerde ik het in bij Google. Wat schetste mijn verbazing? De saus die ik als ravigotte ken, is helemaal geen ravigottesaus, maar een remouladesaus! Ravigottesaus is namelijk een Franse saus op basis van vinaigrette, niet op basis van mayonaise. Maar als je bij de visboer om ravigottesaus vraagt, krijg je toch echt een saus op basis van mayonaise…

Een snelle check bij wat vrienden leverde hetzelfde op. Ook zij dachten allemaal dat het een saus is met hoofdzakelijk mayo, uitjes en zuur; lekker bij de vis.

Een snelle check tussen de sausjes in de supermarkt bevestigde mijn vermoeden. Ook hier werd de saus gewoon ravigotte genoemd! Ik blijf het dus gewoon stug ravigottesaus noemen, net zoals de rest van Nederland 😉

Ingrediënten Ravigottesaus

5 lepels mayonaise
1 klein sjalotje
0.5 eetlepel kappertjes
2 kleine zure augurkjes (ongeveer duim groot)
0.5 bosje verse peterselie
een paar takjes dragon (optioneel)
mosterd
zout & zwarte peper

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk, snijd de augurk in kleine blokjes en hak de kappertjes, de peterselie en de dragon fijn. Heb je geen verse dragon kunnen vinden? Geen probleem, zonder is de saus nog steeds erg lekker.
  2. Voeg mayonaise en mosterd toe en roer het allemaal goed door.
  3. Proef even en breng op smaak met een snufje zout en wat vers gemalen peper.

Ben je niet zo goed met het fijn snijden van uitjes en heb je niemand in de buurt die het voor je kan doen? Dan zou je ook alle ingrediënten in een keukenmachine kunnen malen.

Eet smakelijk!

Gek op zelf gemaakte sausjes? Probeer dan ook eens onze BBQ, Knoflook en cocktailsaus!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Het is ravigotesaus, dus met 1 t, klassieke fout!!

    1. Oh echt? Ik had het nog opgezocht, omdat ik twijfelde, en kwam het vooral tegen met dubbel t.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close