Heerlijke stevige en romige mascarpone room. Perfect om taarten mee af te strijken en cupcakes mee te decoreren. Mascarpone room is wel romig, maar lang niet zo zoet en vet als botercrème. Met slechts drie basis ingrediënten kun je deze heerlijke room binnen een paar minuten maken!
Soms heb je zin in romig en minder zoet
Voor de verjaardag van mijn kleintje maakte ik verschillende taarten. Hoewel botercrème erg lekker is, krijg ik zelf zowat aanslag op mijn tanden als ik het al aan het maken ben. Soms ben je op zoek naar iets minder zoets en dan is mascarpone room een goed alternatief om je taart mee te bestrijken. Het heeft bijna de zelfde smaak als slagroom, maar is veel rijker en steviger.
Tips voor een stevige mascarpone room
Een veel voorkomend probleem met mascarpone room is dat hij te dun wordt en alsnog van je taart afloopt. Dit is gelukkig vrij simpel te voorkomen door op de volgende punten te letten:
- Klop de mascarpone niet te los. Niet te lang roeren en zeker niet op hoge snelheid in de mixer.
- Zorg dat de slagroom en de mascarpone goed koud zijn voor je ze gaat verwerken.
- Voeg niet teveel vloeibare smaakstof toe.
- Hetzelfde geldt voor kleurstof. Gebruik het liefst kleurstof in gel vorm.
- Helemaal op zeker? Gebruik dan slagroomversteviger, bijvoorbeeld klopfix. Let wel op, sommige verstevigers zijn gezoet. Gooi niet een willekeurige hoeveelheid bij de slagroom, maar controleer eerst de beschrijving goed.
De hoeveelheid was genoeg om mijn hele taart mee te bestrijken. Ik ging deze keer voor een ‘naked taart’, maar ik had genoeg voor een laag die helemaal zou dekken.
Pin dit basis recept voor mascarpone room!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto van dit recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.