Recept met oude oliebollen: Wentelbolletjes

Deel met vrienden en familie

Wat kun je doen met oude oliebollen? Wat dacht je van dit recept met oliebol: wentelbolletjes, oftewel oliebol-wentelteefjes. Een super lekkere manier om gebruik te maken van je oude oliebollen!

Met of zonder krentjes?

Ieder jaar is het bij mij weer hetzelfde liedje. Ik koop altijd veel te veel oliebollen. Niets is zo ongezellig als te weinig bollen hebben. Oké, een beetje overdreven, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Daarbij heb je ook nog te maken met de twee kampen : MET en ZONDER krenten. Zelf hoor ik duidelijk bij kamp ZONDER, maar ik zorg ervoor dat er van beide soorten genoeg zijn.

Oliebol Wentelteefje

Recept met oude oliebollen

Dit jaar heb ik het wel heel bond gemaakt: ik had ruim 15 oliebollen over. Super zonde om weg te gooien, maar ja, echt lekker zijn ze natuurlijk niet meer. Beetje hard, taai en verfomfaaid. Toen bedacht ik me dat ik met oud paas- én kerstbrood heerlijke wentelteefjes had gemaakt, misschien was dit ook wat voor mijn overgebleven oliebollen. Gelukkig had ik alle ingrediënten in huis en kon ik meteen aan de slag.

recept met oude oliebollen om getoverd tot wentelteefjes
wentelbolletjes wentelteefjes van oude oliebollen

Oliebol Wentelteefje

Ik wil mezelf niet teveel op de borst slaan, maar dit is echt het beste idee dat ik tot nu toe heb gehad 😉 Wat is dit verrukkelijk. Volgend jaar zorg ik er zeker weer voor dat ik teveel bollen heb.

Dit recept staat al sinds 2016 online en sindsdien is dit echt een traditie geworden, elk jaar maken we weer oliebol-wentelteefjes. Iedereen verslindt ze keer op keer, ze zijn populair van jong tot oud en ook heel geschikt als je een kater hebt 😉

Recept met oude oliebollen: Wentelbolletjes

Wat kun je doen met oude oliebollen? Wat dacht je van dit recept met oliebol: wentelbolletjes, oftewel oliebol-wentelteefjes. Een super lekkere manier om gebruik te maken van je oude oliebollen!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

 • 4 oliebollen
 • 1 ei
 • 1 flinke scheut melk (of room met wat water)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 klontje boter

Om te strooien

 • poedersuiker
 • kaneelpoeder

Instructies

 • Snijd de oliebollen in dunne plakken van ongeveer één centimeter dik. Ik vind dat het makkelijkst gaan met een broodmes, dan deuken de oliebollen het minste in.
  4 oliebollen
 • Klop het ei los met een scheutje melk en de inhoud van het zakje vanillesuiker.
  1 ei, 1 flinke scheut melk, 1 zakje vanillesuiker
 • Doop de oliebollen in het eiermengsel en laat ze er op beide kanten even in liggen (20 tellen ofzo), zodat de bollen het mengsel goed opzuigen.
 • Verwarm de pan op middellaag vuur met een klein klontje boter. Bak de oliebollen net zoals als wentelteefje, tot het ei gaar is.
  1 klontje boter
 • Serveer ze lekker als ze nog warm zijn met wat poedersuiker en kaneel!
  poedersuiker, kaneelpoeder

Notities

Geen vanillesuiker? Gewone suiker of poedersuiker werkt ook prima.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Europees, Nederlands, Westers
Trefwoord: oliebollen, wentelteefjes

Pin deze Wentelbolletjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Wentelteefjes van oliebol

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ik heb nog een flinke zak oliebollen liggen, strak plan dit!

  1. Mariska Author says:

   Oehh!! Eetsmakelijk alvast! Ik denk dat ik mijn overige oliebollen ga invriezen zodat ik dit volgende week weer kan eten :’)

 2. Oh dear, daar gaan mijn goede voornemens 🤔
  Wat een goed idee!

  1. Mariska Author says:

   Sorry 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close