Recept met oude oliebollen: Wentelbolletjes

Deel met vrienden en familie

Wat kun je doen met oude oliebollen? Wat dacht je van dit recept met oliebol: Wentelbolletjes. Een super lekkere manier om gebruik te maken van je oude oliebollen!

Ieder jaar is het bij mij weer hetzelfde liedje. Ik koop altijd veel te veel oliebollen. Niets is zo ongezellig als te weinig oliebollen hebben. Oké, een beetje overdreven, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel. Daarbij heb je ook nog te maken met de twee kampen : MET en ZONDER krenten. Zelf hoor ik duidelijk bij het kamp ZONDER, maar ik zorg ervoor dat er van beide soorten genoeg zijn.

Dit jaar heb ik het wel heel bond gemaakt: ik had ruim 15 oliebollen over. Super zonde om weg te gooien, maar ja, echt lekker zijn ze natuurlijk niet meer. Beetje hard, taai en verfromfraaid. Toen bedacht ik me dat ik met oud paas- en kerstbrood heerlijke wentelteefjes had gemaakt, misschien was dit ook wat voor mijn overgebleven oliebollen. Gelukkig had ik alle ingrediënten in huis en kon ik meteen aan de slag.

Recept met oude oliebollen : Wentelbollentjes

Ik wil me niet teveel op de borst slaan, maar dit is echt het beste idee dat ik tot nu toe heb gehad 😉 Wat is dit verrukkelijk. Volgend jaar zorg ik er zeker weer voor dat ik teveel oliebollen heb.

Benodigdheden Recept met oliebol: Wentelbolletjes

3 a 4 oliebollen
een scheut melk (of room met wat water)
1 ei
1 zakje vanille suiker
klontje roomboter

Om te strooien:
poedersuiker
kaneel

Bereiding Recept met oliebol: Wentelbolletjes

 1. Snijd de oliebollen in dunne plakken van ongeveer een centimeter. Ik vind dat het makkelijkst gaan met een broodmes, dan deuken de oliebollen het minste in.
 2. Klop het ei los met een scheutje melk en de inhoud van het zakje vanille suiker.
 3. Doop de oliebollen in het eiermengsel en laat ze er op beide kanten even in liggen (20 tellen ofzo), zodat de bollen het mengsel goed opzuigen.
 4. Verwarm de pan op middel laag vuur.
 5. Serveer ze lekker als ze nog warm zijn met wat poedersuiker en kaneel.

Hmmmm! Op een smakelijk jaar!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ik heb nog een flinke zak oliebollen liggen, strak plan dit!

  1. Mariska Author says:

   Oehh!! Eetsmakelijk alvast! Ik denk dat ik mijn overige oliebollen ga invriezen zodat ik dit volgende week weer kan eten :’)

 2. Oh dear, daar gaan mijn goede voornemens 🤔
  Wat een goed idee!

  1. Mariska Author says:

   Sorry 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close