7 recepten met weinig calorieën

Deel met vrienden en familie

Op zoek naar recepten met weinig calorieën? Wij hebben ze voor je! Alle recepten uit dit lijstje zijn onder de 500 calorieën en als extra bonus ook nog eens binnen 30 minuten te maken. Win-win lijkt mij! Of je nou van je Kerst-, corona- of andere kilo’s af wilt, of gewoon aan het balansen bent, met deze recepten eet je minder calorieën, maar niet minder lekker!

7 recepten met weinig calorieën

Op volgorde van calorieën per portie.

150 calorieën: mosterdsoep met prei

Mosterdsoep met prei is een heerlijke en gezondere versie van de klassieke mosterdsoep. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten (slechts vier!).

Recepter mosterdsoep met prei gezondere optie

Dit gerecht komt op 150 calorieën, mits je de helft van de soep op eet (meer dan 500 ml). Dit is wel aan te raden, anders wordt het wel heel licht en krijg je heel snel weer honger.

309 calorieën : Aziatische zalm uit de oven met courgettenoodles

Aziatische zalm uit de oven met courgettenoodles is een makkelijke en gezonde maaltijd. Je zult versteld staan van de heerlijke smaak. Doordat je de zalm in de oven in folie bakt, betekent het ook nog eens dat je bijna geen afwas hebt! Daarnaast houdt het de zalm heerlijk sappig.

Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles
Dit gerecht komt op 309 calorieën per persoon, er vanuit gegaan dat je ongeveer 220 gr zalm hebt voor twee personen.

311 calorieën : zoete aardappel zuurkool stamppot

Zoete aardappel zuurkool stamppot is een moderne twist op deze klassieke lieveling. Niet alleen extra kleur, maar ook extra smaak.

Zoete aardappel Zuurkool stamppot recept

Dit gerecht komt op 311 calorieën, als je twee porties uit het recept haalt. Dit is dan wel zonder rookworst. Voor een halve rookworst komen er 415 calorieën bij!

399 calorieën: goed gevulde omelet met spinazie en paddenstoelen

Deze goedgevulde omelet met paddenstoelen en spinazie is mijn go-to recept als ik snel een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel wil hebben.

Omelet gevuld met paddestoelen en spinazie

Dit gerecht komt op 399 calorieën per persoon, maar dat is dan wel zonder kaas! Voor zo’n 20 gram 45+ kaas komen er 71 calorieën bij.

412 calorieën : Indonesische gehaktballen met gele bloemkoolrijst

Indonesische gehaktballen met gele bloemkoolrijst is een heerlijke, snelle en gezonde avondmaaltijd, die ook geschikt is als je op je koolhydraten wilt letten. Serveer vanavond eens een bordje zon met ballen!

Indonesische gehaktballen met gele bloemkoolrijst

Dit gerecht komt op 412 calorieën, mits je er drie porties van maakt en de optionele ‘glaze’ overslaat. Voor de glaze komen er nog zo’n 106 calorieën bij per persoon.

432 calorieën: rode linzendahl

Heerlijke rode linzendahl: kruidig en fris te gelijk. Perfect recept voor zowel de zomer, als winter.

Rode linzen Dahl

Dit gerecht komt op 432 calorieën, maar dan ben ik er vanuit gegaan dat je slechts 4 (grote) porties uit dit gerecht haalt. Het kan dus nog minder.

465 calorieën: vistaco’s

Vistaco’s met Sriracha en een heerlijke frisse salade met mais en radijsjes zijn een hit bij ons thuis. Fris en licht, maar toch ook een beetje comfort food.

Frisse vistaco's met pittige saus

Dit gerecht komt op 465 calorieën, maar alleen als je de Sriracha niet mengt met mayonaise. Dan komen er namelijk nog 130 calorieën per persoon bij. Zonder is het ook heel erg lekker. Wil je nog minder calorieën? Vervang dan de tortilla’s door slacups!

Pin deze recepten met weinig calorieën!

Deze recepten niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

recepten met weinig calorieën

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close